Kimd: dim je iPhone scherm tijdens concerten

29 juli 2014, 12:24
2 min leestijd
Kimd: dim je iPhone scherm tijdens concerten

Hoe irritant is het dat je probeert te genieten van een concert, terwijl tientallen mensen voor je neus een oplichtend scherm in de lucht houden om het optreden vast te leggen? Als iedereen de app Kimd zou gebruiken, scheelde het al een hoop.

Lees verder na de advertentie.

De app doet simpelweg niet meer dan je scherm dimmen tot er bijna geen licht meer vanaf komt. Op die manier zien mensen achter je in de concertzaal wel je hand die de lucht in gaat, maar niet het oplichtende scherm wat zo afleidt. Dat scheelt al een hoop ergernis.

App voor in het donker

kimd kl

Kimd is een app zonder poespas die speciaal voor donkere omgevingen werd gemaakt. Bij het opstarten van de app gaat de verlichting van je scherm meteen bijna uit. Er is maar één knop in Kimd, waar je op tikt om foto’s te maken. Hou je de knop drie seconden ingedrukt, dan start je de opname van een video. Je hoeft ook niet bang te zijn dat de iPhone flitst, die wordt door de app automatisch uitgezet.

De foto’s en video’s die je hebt gemaakt, verschijnen vanzelf in je fotorol, maar je kunt ze ook bekijken door in de Kimd-app naar links te vegen. Daarnaast is het mogelijk om je creaties meteen naar Instagram te uploaden.

Wil je even Twitter (of iPhoned) checken terwijl je in de concerthal staat, of in een andere donkere omgeving zoals de bioscoop bent? Dan kan dat ook met de donkere settings. Als je de app wegdrukt, blijft de schermverlichting namelijk hetzelfde. Pas als je iPhone op standby heeft gestaan, gaat het display weer naar de oorspronkelijke verlichting.

Download Kimd

Kimd is gratis te downloaden voor iOS 6 of nieuwer in de App Store. Voor de installatie is 4,7MB aan vrije opslagruimte nodig. Als iedereen de app installeert en gebruikt, krijgt entertainment in donkere zalen misschien weer meer charme. En een donker scherm doet gewoon minder pijn aan je ogen.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu