De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Kickstarter-app krijgt een fijne makeover op iOS

Rutger Otto
15 januari 2015, 19:40
2 min leestijd
Kickstarter-app krijgt een fijne makeover op iOS

De Kickstarter-app staat al een kleine twee jaar in de App Store en is nu toe aan versie 2.0. Niet alleen ziet de crowdfunding-app er mooier uit, hij is nu ook beschikbaar op de iPad.

Lees verder na de advertentie.

Kickstarter-app 2.0

kickstarter-app

De eerste versie van Kickstarter voldeed en zag er al niet onverdienstelijk uit, maar versie 2 maakt het zoeken naar projecten nog fijner. De grootste vernieuwing zit ‘m in de navigatie. Eerst veegde je naar boven om door projecten heen te scrollen, nu begeef je je horizontaal langs de verschillende campagnes.

De Kickstarterprojecten worden met een plaatje, de titel en het aantal backers en opgehaalde geld weergegeven op een soort kaarten over een gekleurde achtergrond, die afhankelijk van de categorie verandert. Boven in beeld kun je de categorie en de sortering op simpele wijze veranderen. Onderin ga je naar jouw account, activiteit van vrienden en zoek je met trefwoorden naar projecten.

Fijne navigatie en mooi design

Tik je op een project dat je aanspreekt op basis van plaatje en titel, dan krijg je een samenvatting van het project in beeld. Je kan dan ook meteen de video bekijken en op de groene knop tikken om te zien hoe je de campagne kan steunen. Handig ook: in deze layout kun je eveneens door de projecten heen vegen. Dat gaat iets minder snel dan de algemene ‘carrousel’, maar je krijgt per project wel iets meer informatie.

Zo zit de app vol met slimme navigatie-oplossingen. Kijk je naar de algemene weergave met projecten als compacte kaartjes, dan kun je naar boven en onder vegen om van categorie te wisselen. Dat werkt als een trein. Overigens is de app ook voor gebruikers handig die zelf een campagne zijn gestart: via het dashboard is goed bij te houden hoe de crowdfunding vordert.

Kickstarter downloaden

De nieuwe Kickstarter-app is gratis te downloaden. Voor de installatie is iOS 7 benodigd, net als 18,1MB aan vrije opslagruimte.

Kickstarter

Kickstarter, PBC

Gratis via App Store

Kickstarter
Kickstarter
Kickstarter
Kickstarter
Kickstarter
Kickstarter
Kickstarter
Kickstarter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu