Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Met KeyFeed staan al je Instagram-foto’s in een toetsenbord

Rutger Otto
28 juli 2015, 16:27
2 min leestijd
Met KeyFeed staan al je Instagram-foto’s in een toetsenbord

Ben je niet zo’n prater, maar laat je liever jouw foto’s spreken? Dankzij KeyFeed staan al jouw plaatjes van Instagram bij elkaar als iOS-toetsenbord, zodat je snel foto’s kan delen met anderen.

Lees verder na de advertentie.

KeyFeed is in wezen een toetsenbord dat letters (of eigenlijk het complete keyboard) vervangt door Instagram-foto’s. Daarmee wordt het nog gemakkelijker om plaatjes met anderen te delen.

Zo installeer je KeyFeed

Voordat je het toetsenbord kunt gebruiken, moet je eerst een aantal dingen instellen. Zo vraagt de app direct na het installeren om je Instagram-inlog, zodat KeyFeed je kiekjes in het toetsenbord kan inladen. Je wordt naar Safari gebracht waar je jouw inloggegevens op Instagram kan invoeren.

Vervolgens dien je KeyFeed toe te voegen aan je bestaande toetsenborden. Dat doe je door op iOS naar de Instellingen-app te gaan, te kiezen voor ‘Algemeen’ en daarna voor ‘Toetsenbord’. In het volgende scherm tik je op ‘Toetsenborden’ en dan op ‘Voeg toetsenbord toe…’. Kies KeyFeed en tik daarna nog eens op KeyFeed om de app volledige toegang te verlenen.

Wat kun je ermee?keyfeed

De app toont je hele Instagram-tijdlijn op iOS als toetsenbordformaat. Je kunt dan naar links of rechts vegen om door de foto’s heen te gaan. Tik erop en er verschijnt direct een link naar de betreffende afbeelding op Instagram. Helaas wordt de foto niet direct in een chatvenster, op Facebook of op Twitter geplaatst.

Overigens is het ook mogelijk om direct vanaf het toetsenbord foto’s van anderen te liken. Daarvoor tik je niet eenmaal, maar twee keer op het plaatje. Dan verstuur je hem niet, maar verschijnt er een hartje op de foto.

KeyFeed downloaden

Het toetsenbord is handig voor als je recente foto’s direct wil delen. Gaat het om een oudere foto dan zul je veel moeten scrollen en dat is niet handig. Ook is het jammer dat je niet direct jouw eigen foto’s kan bekijken en verzenden. Hieronder is de app gratis te downloaden.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu