KeurmerkenWijzer app voor iPhone helpt bij duurzame keuzes
Redactie

Op allerlei producten vind je tegenwoordig keurmerken, zoals op kleding, cosmetica en op eten en drinken. Met de KeurmerkenWijzer app op je iPhone krijg jij duidelijkheid over de keurmerken en kun je duurzame keuzes maken bij aankopen.

Milieu- en diervriendelijk

Op de meest uiteenlopende artikelen worden labels geplakt, die moeten aantonen milieuvriendelijk of diervriendelijk te zijn. De wetenschappelijke toetsingscommissie Milieu Centraal laat met de KeurmerkenWijzer app zien wat de labels daadwerkelijk betekenen. Tref je op eieren het IKB keurmerk aan, dan kom je via de app op je iPhone te weten, dat er voor dat product geen eisen meer worden gesteld aan dierenwelzijn en milieu. Voor eieren worden er alleen al veertien verschillende keurmerken gebruikt, maar dat geldt nog voor veel meer producten. Ga jij bewust met het milieu om en ben je voor duurzaamheid, dan komt de KeurmerkenWijzer goed van pas.

Keurmerken beoordeeld

De app KeurmerkenWijzer geeft een beoordeling van keurmerken op allerlei gebieden, zoals cosmetica, kleding, voeding, verzorgingsproducten, lampen, klussen en nog veel meer. Per categorie kun je ook nog weer informatie vinden in subcategorieën, zoals vlees, vis, groenten, streekproducten, zuivel en eieren voor de categorie voedsel. De beoordeling vindt plaats op verschillende punten, zoals dierenwelzijn, milieu, sociaal en controle. De eindbeoordeling wordt weergegeven in maximaal vijf gekleurde bolletjes.

De KeurmerkenWijzer app kun je gratis downloaden op je iPhone.

KeurmerkenWijzer

Milieu Centraal

0,0 (0 reviews)
Gratis via App Store
KeurmerkenWijzer
KeurmerkenWijzer

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.