Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

4 inspirerende apps voor het perfecte kerstdiner

22 december 2014, 13:13
2 min leestijd
4 inspirerende apps voor het perfecte kerstdiner

Kerstmis staat voor de deur. Zit jij met handen in het haar wat je familie en vrienden voor kerstdiner moet voorschotelen? Laat je inspireren en begeleiden door deze 4 kerstdiner-apps.

Lees verder na de advertentie.

Albert Heijn supermarkt

Albert Heijn

Gratis via App Store

Albert Heijn is voor de helft van de Nederlanders al de inspiratiebron wat betreft het kerstdiner, dankzij het magazine Allerhande. In de kiosk van iOS kun je de Allerhande downloaden, maar je kan ook gebruikmaken van de Appie-app. Via de receptenzoeker vind je gemakkelijk en snel alle recepten die momenteel in de kerst-editie van Allerhande staan. Je ziet meteen de ingrediënten en voor hoeveel personen de maaltijd bedoeld is. Gemakkelijk is ook dat Albert Heijn alles wat je nodig hebt gewoon thuisbezorgt. Wel zo fijn als je veel visite verwacht.

Jamie's Recipes

Zolmo

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Jamie Oliver besteedt in zijn app aandacht aan de kerst, met liefst 22 recepten. Dankzij de prachtige, feestelijke plaatjes kun je meteen bekijken hoe de maaltijd eruit ziet. Ook staat erbij hoelang het duurt om het te maken. Met sommigen ben je 20 minuten bezig, anderen kosten een halve dag bereidingstijd. Jamie Oliver biedt drie gratis recepten, wil je de rest zien, kun je een abonnement van 2,69 euro afsluiten per maand. Je krijgt dan de eerste 7 dagen gratis. Een handige app om inspiratie op te doen.

Receptenmaker update

Smulweb 2.0

Younity Media

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De echte kookliefhebbers zullen Smulweb wel kennen. Deze website biedt enorm veel recepten aan, voor en door gebruikers. Als je in de app op ‘kerst’ zoekt, krijg je al een groot aanbod van recepten. Deze worden gepresenteerd met een kleine foto, de bereidingstijd en het aantal personen wat ervan kan eten. In het scherm van het recept kun je via de tabbladen de ingrediënten en bereiding bekijken.


Ook als je geen groot budget hebt, kun je een heerlijk kerstdiner verzorgen voor je gasten. De app Koken met aanbiedingen helpt je daarbij. In de app kun je aangeven bij welke supermarkt je altijd boodschappen doet. De app schotelt je dan maaltijden voor van ingrediënten die daar in de aanbieding zijn. Uiteraard zijn dit niet per definitie kerstmaaltijden, maar ook die zitten er tussen. Je kan gemakkelijk zien hoeveel je bespaart door gebruik te maken van de aanbiedingen.

Meer kerstartikelen

Stuur familie en vrienden een kerstkaart met één van deze apps
Shop vanuit huis met deze 7 kerstcadeau-apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu