Shop vanuit huis voor Kerst met deze 7 apps
Rutger Otto

De Kerst staat voor de deur en misschien moet je nog cadeautjes gaan kopen. Met deze 7 kerstcadeau-apps tref je alle voorbereidingen gewoon vanuit huis.

Kerstkaarten versturen? Cadeautjes kopen? Kerstdiner samenstellen? De onderstaande apps helpen je daarbij. Je shopt alles simpelweg vanuit je luie stoel.

Etsy – Shop Creative (AppStore Link) Etsy – Shop Creative
Ontwikkelaar: Etsy, Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Ben je op zoek naar een uniek cadeau, dan is Etsy wellicht iets voor jou. Op Etsy bieden mensen handgemaakte producten aan, die jij dan weer kan kopen. Geen fabrieksspul, maar unieke producten. Volgens Etsy zelf worden er zo’n 17 miljoen producten van 800 duizend gebruikers aangeboden. Gelukkig is de app van een handige, visuele interface voorzien zodat je snel vindt wat je zoekt, van kunstwerken tot iPhone-hoesjes. Omdat veel spullen uit het buitenland komen, is het slim om snel te kijken of er iets bij zit om cadeau te doen, want verzenden kost tijd.

etsy


Apple Store (AppStore Link) Apple Store
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Geef je liever iets van Apple, dan kun je bij de Apple Store terecht. In de officiële app kun je gemakkelijk zoeken naar Apple producten als iPhones of iPads, maar kun je het ook goedkoper houden door voor accessoires te kiezen.

bol.com (AppStore Link) bol.com
Ontwikkelaar: bol.com bv
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Bol.com heeft een enorm assortiment, zodat je eigenlijk altijd wel íets vindt. Vaak is de levertijd ook snel, zodat een cadeautje nog wel op tijd voor de Kerst is. Het is zelfs mogelijk een product te laten inpakken. En weet je niets te geven, dan heeft Bol.com zelf een aantal cadeautips op een rijtje gezet.

Groupon (AppStore Link) Groupon
Ontwikkelaar: Groupon, Inc.
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Met Groupon geef je iemand een uitstapje cadeau. Via de app zijn activiteiten en uitstapjes met korting te vinden, zodat je iemand ergens mee naartoe kan nemen waar je normaal gesproken niet snel heen zou gaan. Een mooi kerstcadeau!

groupon

HEMA (AppStore Link) HEMA
Ontwikkelaar: HEMA B.V.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

De Hema-app is ook al helemaal klaar voor de Kerst. In de app is een hele afdeling gereserveerd voor kerstartikelen. Van speelgoed en gebak tot wijn en decoratie. De cadeaus die je hebt uitgezocht kunnen na betaling worden thuisbezorgd of worden afgehaald in een Hema naar keuze.

Appie van Albert Heijn (AppStore Link) Appie van Albert Heijn
Ontwikkelaar: Albert Heijn B.V.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Voor de mensen die veel inkopen moeten doen voor het kerstdiner, is Appie een handige app. Deze app van Albert Heijn laat je een boodschappenlijstje samenstellen. Vervolgens kun je naar de supermarkt gaan om de producten te zoeken, maar je kan het ook laten thuisbezorgen. Wel zo makkelijk als je geen auto hebt om vol te laden.

Greetz kaarten en cadeaus (AppStore Link) Greetz kaarten en cadeaus
Ontwikkelaar: Greetz BV
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Een kerstkaart versturen kan je ‘ouderwets’ doen door kaarten te kopen, er een berichtje in te schrijven en ze vervolgens op de post te doen, maar je kan ook gebruikmaken van een app als Greetz. Hiermee kun je persoonlijke kerstkaarten versturen, bijvoorbeeld met een foto van de kerstboom of een handgeschreven berichtje.

greetz

Lees meer over apps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.