Kerst: Crazy Pinguïn Christmas

Redactie
30 november 2009, 7:42
3 min leestijd
Kerst: Crazy Pinguïn Christmas

Er is van Crazy Pinguïn, een redelijk bekende game voor de iPhone, sinds 4 dagen een speciale kersteditie in de app store.
Bij Crazy Pinguïn is het de bedoeling dat je een aantal pinguïns katapulteert en vervolgens op tijd laat neerstorten om de ijsberen te doden. Dit gaat niet gemakkelijk en hoe verder je in het spel bent, hoe meer obstakels er zijn.
Maar wat heeft de kersteditie nou meer te bieden? Lees het in dit bericht!

Verhaallijn

In de kersteditie zit een verhaallijn; de gemene ijsberen hebben een kabouter opgesloten om de kerst te verpesten en die moet jij halen. Na elk level kom je een stukje verder totdat je bij de kabouter bent!
Tijdens het laadproces wordt ook steeds een cartoon getoond van de ijsberen tegen de pinguïns, kerstman of kabouters, maar deze tekening heeft verder geen relatie met je vorderingen in het spel.gemeneijsbeer

Verschillende modi

Het spel heeft 3 modi: campaign, puzzel en een bonuslevel. Bij de “campaign” modus moet je level voor level je voortbewegen op het eiland totdat je bij de gevangen kabouter bent. In de puzzel mode moet je uiteraard enkele puzzels oplossen met pinguïns en ijsberen.
Na een aantal levels in campaign krijg je een bonus level, de bonus level die je na het opstarten kan kiezen is een andere en hangt niet af van je resultaten in campaign of puzzel.

Besturing en graphics

De graphics zijn mooi en lopen vloeiend in elkaar over. Alleen de cartoons tijdens het laden zijn niet erg scherp, maar waarschijnlijk is dat met opzet gedaan.
Ook de besturing is over het algemeen netjes en simpel. In principe hoef je maar ergens op je scherm te drukken, voor het katapulteren en laten neerstorten.

Lees verder na de advertentie.

De besturing is echter niet helemaal goed; bij het selecteren van een level in campaign zijn er enkele moeilijkheden. Je moet gebruik maken van de zogenaamde “swap” en beweegt je iPhone dus naar de kant waar je het beest wilt hebben. Deze reageert echter niet goed en soms kom je moeilijk aan in het goede bolletje. Gelukkig heb je nog de mogelijkheid om met je vinger te swappen, alleen betekent het aanraken van het scherm meestal ook dat het level geselecteerd wordt.
Erg ingewikkeld dus, een knopje zou geen overbodige luxe zijn.
katapult

Kerstsfeer?

Maar waar zit die “kerstsfeer” nou in de game? In het springboard logo heeft de pinguïn een kerstmuts op en de muziek kan je, als je heel goed luistert, ook interpreteren als kerstmuziek. De verhaallijn, zover die er is, heeft ook iets te maken met kerst en op het plaatje tijdens het laden komt de kerstman dikwijls voor.
De beren en het ijs hebben misschien indirect ook een verband met kerst, maar deze zijn al aanwezig in de normale versie van Crazy Pinguïn.

De kerstsfeer is wél aanwezig, maar niet erg dominant. Of dit jammer is of niet, dat moet je zelf maar uitmaken want zoiets blijft iets persoonlijks.start

Info
+ graphics
+ makkelijk te spelen
+ kerst editie
+ graphics
– besturing op sommige momenten
Beoordeling: 4.5/5
Prijs: 0,79 EUR
Downloadlink: iTunes

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's