De 5 leukste kerst-apps en -games voor iOS
Rutger Otto

In de App Store staan behoorlijk wat apps die je een leuke kerst bezorgen. Met deze 5 kerst-apps en games kom jij de feestdagen glimlachend door.

ElfYourself® By Office Depot (AppStore Link) ElfYourself® By Office Depot
Ontwikkelaar: Magic Mirror LLC
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Elf Yourself is een bekende app die rond Kerstmis steeds weer de kop opsteekt op veel iPhones. Niet gek, want de app stelt je in staat om hilarische filmpjes te maken. In de app kun je eigen foto’s en die van vrienden toevoegen. Je hoofd komt dan op een elf te staan die een grappig dansje doet met andere elfen. Je krijgt één zo’n dans gratis, de rest kun je via in-app aankopen aanschaffen. Het filmpje kun je gemakkelijk delen via sociale media.

Christmas: Starring You! by StoryBots (AppStore Link) Christmas: Starring You! by StoryBots
Ontwikkelaar: JibJab Media Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Nog zo’n geinige app is Christmas: Starring You! Hierbij moet je vijf personen bij elkaar vinden. Daarvan stop je de foto’s in de app die er eveneens een grappig cartoony filmpje van maakt. Het eindresultaat deel je uiteraard weer simpel met anderen. Wel is voor deze app een (gratis) account nodig.


A Charlie Brown Christmas + iMessage Sticker Pack! (AppStore Link) A Charlie Brown Christmas + iMessage Sticker Pack!
Ontwikkelaar: Loud Crow Interactive Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: € 5,49 Download

Het klassieke verhaal van Charlie Brown die kerst viert is beschikbaar als interactief boek voor iOS. De stem van Charlie Brown (Peter Robbins) leest voor als je wil. Ondertussen kun je op een piano pingelen, een aantal scenes beschilderen en een kerstboom versieren. A Charlie Brown Christmas blijft één van die kerstverhalen die altijd leuk blijft, ook als (vrij korte) app.

Racing Santa by Top Free Games (AppStore Link) Racing Santa by Top Free Games
Ontwikkelaar: Top Free Games
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

In Racing Santa probeer je de kerstman uit handen te houden van The Grinch, die kerst natuurlijk probeert te saboteren. Het spelletje werkt precies als Tiny Wings. De kerstman glijdt over zijn buik over ijsbergen. Als je op het scherm tikt, gaat de kerstman omlaag, laat je los dan vliegt hij weer de lucht in. Geen heel uitgebreid spel, maar leuk genoeg voor tijdens de kerstdagen.

Santa Splitz (AppStore Link) Santa Splitz
Ontwikkelaar: Colin Sullivan
Beoordeling: 9+
Prijs: Free Download

In Santa Splitz kruip je in de huid van de hulpjes van de kerstman. Aan het begin van een level glijdt er een cadeau naar de schoorsteen. Door erop te tikken, splitst het cadeau in tweeën. Dat is nodig om obstakels te omzeilen en elk schoorsteentje van een presentje te voorzien. Het levert een kleurrijk puzzelspel op.

Lees meer app-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.