De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

De 5 leukste kerst-apps en -games voor iOS

Rutger Otto
23 december 2014, 11:13
2 min leestijd
De 5 leukste kerst-apps en -games voor iOS

In de App Store staan behoorlijk wat apps die je een leuke kerst bezorgen. Met deze 5 kerst-apps en games kom jij de feestdagen glimlachend door.

Lees verder na de advertentie.

ElfYourself®

Magic Mirror LLC

Gratis via App Store

Elf Yourself is een bekende app die rond Kerstmis steeds weer de kop opsteekt op veel iPhones. Niet gek, want de app stelt je in staat om hilarische filmpjes te maken. In de app kun je eigen foto’s en die van vrienden toevoegen. Je hoofd komt dan op een elf te staan die een grappig dansje doet met andere elfen. Je krijgt één zo’n dans gratis, de rest kun je via in-app aankopen aanschaffen. Het filmpje kun je gemakkelijk delen via sociale media.


Nog zo’n geinige app is Christmas: Starring You! Hierbij moet je vijf personen bij elkaar vinden. Daarvan stop je de foto’s in de app die er eveneens een grappig cartoony filmpje van maakt. Het eindresultaat deel je uiteraard weer simpel met anderen. Wel is voor deze app een (gratis) account nodig.

A Charlie Brown Christmas

Loud Crow Interactive Inc.

€ 5,99 via App Store

Het klassieke verhaal van Charlie Brown die kerst viert is beschikbaar als interactief boek voor iOS. De stem van Charlie Brown (Peter Robbins) leest voor als je wil. Ondertussen kun je op een piano pingelen, een aantal scenes beschilderen en een kerstboom versieren. A Charlie Brown Christmas blijft één van die kerstverhalen die altijd leuk blijft, ook als (vrij korte) app.


In Racing Santa probeer je de kerstman uit handen te houden van The Grinch, die kerst natuurlijk probeert te saboteren. Het spelletje werkt precies als Tiny Wings. De kerstman glijdt over zijn buik over ijsbergen. Als je op het scherm tikt, gaat de kerstman omlaag, laat je los dan vliegt hij weer de lucht in. Geen heel uitgebreid spel, maar leuk genoeg voor tijdens de kerstdagen.


In Santa Splitz kruip je in de huid van de hulpjes van de kerstman. Aan het begin van een level glijdt er een cadeau naar de schoorsteen. Door erop te tikken, splitst het cadeau in tweeën. Dat is nodig om obstakels te omzeilen en elk schoorsteentje van een presentje te voorzien. Het levert een kleurrijk puzzelspel op.

Lees meer app-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu