Review: de Kernel-app is jouw persoonlijke film-agenda

Florence Peeters
13 mei 2019, 15:06
2 min leestijd
Review: de Kernel-app is jouw persoonlijke film-agenda
Kernel

Kernel

Gratis

Reviewscore

8

De ene na de andere film duikt op in de bioscopen of op streamingdiensten. Met Kernel blijf je altijd op de hoogte van welke pareltjes eraan zitten te komen en houd je gemakkelijk een persoonlijke lijst met films bij die je niet wil missen.

Lees verder na de advertentie.

Kernel houdt alle filmreleases voor je bij

Kernel focust zich zo goed mogelijk op één ding: de app houdt alle aankomende filmreleases bij. Hierdoor helpt de app je om zowel op de hoogte te blijven van nieuwe films, maar vergeet je ook nooit meer wanneer een titel in de bioscoop draait of online beschikbaar is. Zodra je een film gekozen hebt, verschijnt deze op je persoonlijke ‘watchlist’ met een klok die aftelt naar de dag dat de film beschikbaar is.

Kernel

De app bestaat naast deze watchlist uit een blog en een lijst vol aankomende films die je op basis van releasedatum of populariteit kan ordenen. Onderin kies je of de lijst je aankomende bioscoopreleases, films op online diensten of als fysieke dvd’s voorschotelt.

Tik je in deze lijst op een film, dan krijg je gelijk een duidelijk overzicht te zien van de belangrijkste informatie. Naast de releasedatum en in welk stadium de filmproductie nu is, vind je er ook een uitgebreide beschrijving en trailer.

Word jij enthousiast van een film en wil je in de gaten houden wanneer deze te zien is? Dan tik je op het plusje en komt deze in jouw persoonlijke overzicht te staan. Hiermee is de app ideaal voor mensen die zonder poespas van top-lijstjes of reviews van bestaande films, de nieuwste producties willen checken.

Meer diepgang voor de liefhebber

Het is mogelijk om op verschillende momenten een reminder te krijgen van de filmreleases die jij op je lijstje hebt staan. Zo kun je een melding 100, 50, 30, 14, of 7 dagen voorafgaand aan de release krijgen. Wij vonden de fijnste opties toch om deze melding een dag van tevoren of op de dag zelf te ontvangen. Als je liever meerdere notificaties krijgt, kun je ook gewoon al deze opties aanvinken.

Wil je wat meer achtergrond en diepgang rondom al het filmgeweld? Dan is het het waard om voor de betaalde versie van Kernel te gaan. Hier betaal je eenmalig het prima bedrag van 2,29 euro voor, waarna je toegang krijgt tot de uitgebreide blog van de app. Opinies, uitgebreide reviews, nieuwe trailers, grappige fragmenten en nieuwtjes komen hier voorbij. Ook kun je dan ongelimiteerd films toevoegen, terwijl je in de gratis versie slechts drie titels toevoegt aan je lijstje.

Een andere toevoeging die de app interessant maakt, is dat er ook een Watch-app is. Hiermee scroll je vlot door je eigen lijst, en zie je per film hoeveel dagen het nog duurt tot de release. Ondanks het kleine scherm, lees je zo ook zonder problemen de beschrijving van een film.

Kernel

Nikias Molina

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu