Met Kenteken Check bekijk je voertuiginformatie op je Apple Watch

Redactie
14 december 2015, 15:27
2 min leestijd
Met Kenteken Check bekijk je voertuiginformatie op je Apple Watch
Kenteken Check

Kenteken Check

Gratis

Reviewscore

7

Heb jij een auto op het oog en wil je snel checken wanneer de apk vervalt of wat het verbruik is, dan komt een kentekenchecker goed van pas. Met de nieuwe app Kenteken Check kan dat op je iPhone én Apple Watch.

Lees verder na de advertentie.

Er zijn een aantal verschillende apps op de Nederlandse markt waarmee je met behulp van een kenteken de algemeen bekende gegevens zoals model, uitvoering, pk’s, verbruik, apk-vervaldatum en nog veel meer, van voertuigen kunt checken. Kenteken Check is een nieuwe, dergelijke app van informatica-student Jan Jaap de Groot.

Kenteken checken op je Apple Watch

Wat de app uniek moet maken ten opzichte van de andere apps op de markt is het feit dat je je Apple Watch kunt gebruiken om informatie op te vragen. Met behulp van spraakbesturing voer je het kenteken in waarna je in een menu kunt selecteren welke informatie je te weten wilt komen over het voertuig. Door hier op te tikken opent zich een nieuw overzicht, waarin de gegevens van de auto worden weergegeven.

Kenteken Check is natuurlijk ook bruikbaar op je iPhone of iPad. De zoekopties zijn daar iets uitgebreider. Zo is het niet alleen mogelijk te zoeken op kenteken maar ook op merk, model of voertuigtype. Je vindt dan bijvoorbeeld alle merken van voertuigen die op Nederlands kenteken staan en de resultaten zijn verder te filteren op onder meer kleur en verbruik. De gevonden gegevens die zijn opgevraagd doordat je gezocht hebt op kenteken worden overigens lokaal opgeslagen, zodat je ze ook offline kunt terugkijken.

De gegevens uit de database van Kenteken Check zijn afkomstig uit de Kenteken Open Data van de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). Er worden dus geen gegevens verleend over bijvoorbeeld aankoopprijzen of de actuele dagwaarde.

Download Kenteken Check

Kenteken Check is nu gratis te downloaden in de App Store van Apple. Om de app te kunnen installeren is minimaal 0,5MB aan vrije opslagruimte vereist. Ook moet je toestel voorzien zijn van iOS 8.0.

Kenteken Check

Voertuigexpert B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu