4 dingen die je over de Kendall and Kylie-game op iOS moet weten

Rutger Otto
21 februari 2016, 13:16
3 min leestijd
4 dingen die je over de Kendall and Kylie-game op iOS moet weten
Kendall and Kylie

Kendall and Kylie

Gratis

Reviewscore

6,5

Kendall en Kylie dragen de naam Jenner als achternaam, maar via hun moeders kant zijn ze zussen van de Kardashians. En wat Kim kan met haar iOS-game, kunnen wij ook, dachten ze waarschijnlijk.

Lees verder na de advertentie.

De Kardashians en Jenners zijn voornamelijk bekend van de realityshow Keeping Up with the Kardashians. Daarmee maakten ze naam en faam, maar inmiddels doet de familie veel meer. Ze zijn de ‘koninginnen van social media’ waar miljoenen (tieners) hen volgen. Kim Kardashian verdiende vorig jaar 1,6 miljoen dollar binnen vijf dagen toen haar game ‘Kim Kardashian: Hollywood’ op iOS verscheen. Die teller is inmiddels over de 200 miljoen heen. Eenzelfde soort spel is er nu ook van zusjes Kendall en Kylie Jenner. Een paar dingen die je erover moet weten.

1. Het verhaal

In Kendall and Kylie kom je als nieuwkomer in de stad Santa Monica met maar één doel: een ster worden. Je ontmoet je kamergenoot die je direct helpt om een baan te vinden. Op de vraag hoe je geld wil verdienen, kun je trouwens gewoon antwoorden: “Met viral gaan.”

Je besluit echter toch maar in een salon te gaan werken. Daar blijkt het geld bijna op, maar gelukkig kom je Kylie en Kendall al snel tegen tijdens een feest in een club in Malibu. Na het nemen van een selfie raak je bevriend. Dat is stap één op weg naar de top.

2. Bekende stijl

Voor wie ooit Kim Kardashian: Hollywood heeft gespeeld, oogt Kendall and Kylie vertrouwd. Het heeft dezelfde tegenstijl als zijn ‘voorganger’ en de hele wereld bestaat uit knappe beroemdheden. Het ziet er prima uit, maar helaas mist het schrijfwerk in dit spel de scherpte en humor die Kim Kardashian: Hollywood wel had.

3. Dit moet je doen

Toch zullen miljoenen mensen de game weer gaan spelen. Voordat het verhaal begint, kun je een cartoon-versie van jezelf maken. Je kunt een gezicht in elkaar zetten, haarstijlen kiezen en zelf de kleding uitkiezen. In het begin is de keuze niet reuze, maar naarmate je langer speelt, krijg je meer geld om nieuwe spullen te kopen.

Als speler veeg je over het scherm om rond te kijken en druk je op knoppen om naar andere kamers of locaties te gaan. Bij andere personages kun je op een spreekwolkje tikken om met ze te praten.

4. Geldmachine

Terwijl jij een rijzende ster speelt en met mensen praat, verzamel je ‘energie’ en geld. Die icoontjes vallen op de grond als je een taak hebt uitgevoerd. Dat kan werkgerelateerd zijn of als je een gesprek hebt afgerond. Met energie kun je weer nieuwe taken aannemen en met het geld koop je nieuwe (kleding)stijlen voor je personage.

Daar ligt ook het verdienmodel van de app. Kendall and Kylie is gratis te downloaden, maar er zijn veel in-app aankopen te vinden. Zo kun je virtueel geld voor echte cash kopen (vanaf 5000 dollar voor 5 euro) en zijn zogeheten K-Gems aan te schaffen (vanaf 400 voor 5 euro). Daarmee kun je bijvoorbeeld nieuwe energie kopen als je er doorheen zit. Je kunt overigens ook wachten tot de energie zelf bijvult, maar dat kan even duren. Wil je geen geld uitgeven, dan is dit spel het beste in korte sessies te spelen.

kendall and kylie

Kendall and Kylie downloaden

Fans van Kim Kardashian’s game kunnen deze versie van Kendall en Kylie Jenner vast waarderen. Dat geldt ook voor mensen die gewoon eens van een Hollywood-leven willen proeven, zij het enorm uitvergroot. De vraag is hoe lang dit leuk blijft. Je kunt de game in elk geval gratis proberen.

Kendall and Kylie

Glu Games Inc

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Kendall and Kylie
Kendall and Kylie
Kendall and Kylie
Kendall and Kylie
Kendall and Kylie
Kendall and Kylie
Kendall and Kylie
Kendall and Kylie
Kendall and Kylie
Kendall and Kylie
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu