Kat en Mees: Een spel van de vogelbescherming

Redactie
20 maart 2010, 15:30
1 min leestijd
Kat en Mees: Een spel van de vogelbescherming

Deze week heeft de stichting Vogelbescherming Nederland een spelletje gelanceerd voor de iPhone. Het spelletje van de stichting heet ‘Kat en Mees’. De Vogelbescherming richt zich met deze game op peuters en kleuters. In de applicatie heeft de vogel Mees jouw nestkast uitgekozen om zijn eieren uit te broeden. Tijdens het broeden krijgt niet alleen de vogel honger, maar de kat ook.

In het spelletje moet je de kat bij Mees vandaan houden door hem kattenvoer te geven. De vogel kan je vervolgens naar de nestkast toe lokken met gefluit. Je moet zelf een lokroep nadoen die de microfoon vervolgens herkent. Als je lokroep goed genoeg is zal de vogel terug keren naar je nestkastje.

Opbrengsten gaan naar de vogels

De applicatie kost je éénmalig 2,99. Dit is een aardig bedrag voor zo’n simpel spelletje, maar alle opbrengsten gaan naar de Vogelbescherming. Van het geld kan de stichting lesmateriaal kopen voor scholen om voorlichting te geven over de leefomstandigheden van vogels. Door kinderen bewust van de problemen te maken, kunnen de leefomstandigheden van de vogels in de toekomst verbeterd worden.

Lees verder na de advertentie.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's