Overleef je vakantie met deze kampeer apps

Roel van Hout
5 juli 2013, 18:28
2 min leestijd
Overleef je vakantie met deze kampeer apps

Tot nu toe hadden we vooral app-lijstjes gericht op de luie vakantievierder die niet wegkomt bij het zwembad. Maar er zijn er natuurlijk ook die met een rugzak de wildernis intrekken! Voor deze meer ondernemende vakantieganger verzamelden we de beste kampeer apps.

CAMP!

Jose Alejandro Tejon

Gratis via App Store

We bespraken al eerder koffer inpak apps, maar een kampeervakantie vraagt natuurlijk een totaal andere voorbereiding. Voor die vakantievierders is de Camping List Pro+ app een uitkomst. Om te voorkomen dat je na een dag hiken een blik bonen wil openen maar geen blikopener mee hebt genomen, bevat de app een checklist van alles wat je bij het kamperen nodig hebt. Van een koffiepot tot handschoenen, alles staat erin. De app is volledig gratis!

CAMP!
CAMP!
CAMP!
CAMP!
CAMP!

Goed, dan heb je dat blik bonen geopend. En dan? De Classic Camping Cookbook app bijvoorbeeld! Deze gratis app, ontwikkeld door fabrikant van kampeerartikelen Coleman, biedt een keur aan recepten die eenvoudig boven een kampvuurtje te koken zijn. Dat betekent geen ingewikkelde liflafjes, maar eenvoudig en gezond voedsel om je op te laden voor de volgende dag van je hike. De app laat je eveneens het aantal dagen dat je gaat kamperen instellen en recepten kiezen, en zoekt vervolgens uit wat je daarvoor nodig hebt. Zeker even doen voor vertrek!

Survival Guide

Max Soderstrom

Gratis via App Store

De gevorderde kampeerder zal de Survival Guide app waarschijnlijk links laten liggen, maar wie voor het eerst de wildernis in trekt doet er goed aan om deze – toegegeven, behoorlijk lelijke – app even te installeren. Gelukkig is de informatie wel erg goed. Let wel: bij kamperen in Nederland heb je er niet zo heel veel aan, want bijvoorbeeld veel gevaarlijke dieren leven hier niet. Maar hoewel deze kampeer app vooral ontworpen lijkt te zijn voor kamperen in Amerika, zijn er toch sommige onderwerpen die de moeite van het lezen zeer waard zijn – giftige planten hebben we hier bijvoorbeeld wel.

Lees verder na de advertentie.

Survival Guide
Survival Guide
Survival Guide
Survival Guide
Survival Guide

Een beetje kampeerder zoekt voor hij of zij op reis gaat natuurlijk uit waar er overnacht gaat worden, maar plannen kunnen onderweg altijd veranderen. Om dan snel uit te zoeken op welke camping je de tent dan kunt opzetten – wildkamperen mag bijna nergens meer – maak je gebruik van iCampsites. Deze kampeer app bevat duizenden campings in heel Europa, en laat je op allerlei manieren zoeken: op basis van stad, locatie, type camping en nog veel meer. Daarnaast bevat de app reviews van de campings, zodat je zeker weet dat je niet op een modderig veld door de blubber hoeft te ploegen om je tent in en uit te kunnen.

Hopelijk voorkom je met de vier bovenstaande kampeer apps al te grote problemen tijdens je vakantie. Voor tips voor andere goede kampeer apps houden we ons natuurlijk aanbevolen!

Categorieën: Reizen, Toplijsten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's