Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Kamergotchi: Welke Nederlandse politicus ga jij verzorgen?

Lars Paijmans
20 februari 2017, 9:10
2 min leestijd
Kamergotchi: Welke Nederlandse politicus ga jij verzorgen?

Zondag met Lubach maakt van Tweede Kamerverkiezingen een spelletje met Kamergotchi. Voor welke Nederlandse politicus ga jij zorgen?

Lees verder na de advertentie.

Kamergotchi is een hit in de App Store

“Kamergotchi, een spel voor de betrokken kiezer”, zo omschrijft de app van Zondag met Lubach zich. Dat de naam wel erg veel lijkt op Tamagotchi lijkt, is geen toeval. In het simpele spelletje krijg jij namelijk een politicus toegewezen, die jij vervolgens moet verzorgen. Zo kregen wij Kees van der Staaij van de SGP die uit een ei kwam gesprongen. Een balk onderin beeld die van rood naar groen loopt, laat zien hoe tevreden de politicus met jou is. Dit percentage kun je omhoog halen door je Kamergotchi eten, aandacht of kennis te geven.

Kamergotchi

Na een paar keer tikken is je mini-politicus het zat en schorst hij jullie afspraak voor zes minuten. Met spraakbalonnetjes laat het cartooneske figuur weten waar hij of zij het meest behoefte aan heeft. Door aan deze wensen te voldoen hou je het figuurtje in leven, zodat de teller rechts onderin beeld verder oploopt.

Ook scoor je voor iedere actie die je uitvoert punten, die je bij je score kunt optellen. Op deze manier stelt de app een top 50 met de beste spelers samen. Zondag met Lubach geeft je niet de keuze uit een kamerlid. Je opent een ei en willekeurig wordt er een fractievoorzitter gekozen. Mocht nu echt niet willen zorgen voor een specifiek kamerlid, dan kun je hem verwaarlozen waardoor hij binnen 24 uur het loodje legt. Daarna krijg je een nieuw ei met een nieuwe politicus.

Hou jij het vol tot 12 maart?

Tot 12 maart heb je de tijd om je Kamergotchi in leven te houden. Dan stopt het spel tegelijk met de laatste uitzending van Zondag met Lubach. Als je naast deze grappige parodie op de Tweede Kamerverkiezingen meer wilt weten over het daadwerkelijke stemmen, kun je terecht bij het onderstaande artikel. Daarin zetten we de beste apps op een rij die jou helpen om op 15 maart een weloverwogen keuze te maken. Van stemwijzer tot de apps van afzonderlijke partijen.

Lees ook: Stemwijzer: De beste apps voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's