Kaartlezen nog makkelijker dankzij mooie Google Maps update

Rutger Otto
6 mei 2014, 20:15
2 min leestijd
Kaartlezen nog makkelijker dankzij mooie Google Maps update

Google heeft haar kaartenapp Maps vernieuwd. De Google Maps update maakt het onder meer gemakkelijker om kaarten offline op je iOS device te bekijken.

Lees verder na de advertentie.

google maps klein

In de App Store kun je de vernieuwde versie van Google Maps nu downloaden voor iPad en iPhone. Google heeft een aantal interessante functies geïntroduceerd in deze versie 3.0.0.

Offline kaarten bekijken

Moest je vroeger moeilijk doen om kaarten ook offline te kunnen bekijken, nu is de functie om kaarten in te laden voor offline-gebruik een stuk gemakkelijker gemaakt. Als je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar het buitenland en je hebt geen internet, dan zoek je van tevoren naar de omgeving en selecteer je ‘kaart opslaan voor offline gebruik’ door onderaan het scherm op het infoblad te tikken. Je kunt de kaart een naam geven die je wil en terugvinden op je profielpagina.

Betere reisopties en Uber-integratie

In de nieuwe Google Maps is het eveneens gemakkelijker navigeren naar je bestemming. Reis je bijvoorbeeld met de auto, dan kun je instellen om snel- of tolwegen te vermijden. Ook voor reizigers met het openbaar vervoer is de reisfunctie verbeterd. Als je de routeopties instelt van je locatie naar je bestemming, geeft Maps je meteen de totale reisduur en aanbevolen reisopties.

Daarnaast is er ook integratie met Uber toegevoegd. Heb je de app geïnstalleerd van de taxidienst, dan kun je Uber openen vanuit Google Maps om een taxi te bestellen naar huis, mocht de bus of trein niet meer rijden.

In de Verenigde Staten en delen van Canada en Japan heeft Google nog een handige functie toegevoegd. In de navigatie-modus wordt met de Google Maps update aangegeven in welke baan de autorijder moet blijven als er een afslag aankomt. In de Nederlandse versie is die optie nog niet aanwezig.

Download Google Maps

Google Maps downloaden kan gratis voor iPhone en iPad. Je hebt dan minimaal iOS 6 nodig om de app te kunnen draaien, evenals 13,4 MB vrije opslagruimte.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu