Leer gratis nieuwe vaardigheden met deze app

21 oktober 2018, 13:17
2 min leestijd
Leer gratis nieuwe vaardigheden met deze app
Jumprope: How-to Videos

Jumprope: How-to Videos

Gratis

Reviewscore

7,5

Altijd al leniger willen worden, een muziekinstrument leren spelen of zelf je iPhone kunnen repareren? Met Jumprope kan het. Experts leren je de fijne kneepjes van het vak.

Lees verder na de advertentie.

Jumprope: leer de fijne kneepjes van het vak

Jumprope is een nieuwe do it yourself-app. Het idee is simpel. Experts delen hun beste tips, tutorials en wijsheden via korte, leuk vormgegeven filmpjes die jij stap-voor-stap volgt. Een ideale manier om op een laagdrempelige manier nieuwe vaardigheden te leren.

Er zijn verschillende categorieën waaronder muziek, fitness, koken, fotografie en bijvoorbeeld mode. Het idee achter Jumprope is niet nieuw, maar de uitvoering is heel goed gedaan. Elke les begint met een korte introductie van de leraar en de benodigdheden, zoals een gitaar of camera.

Jumprope-2

Vervolgens wordt in enkele stappen uitgelegd wat je gaat doen en hoe het moet. Als je bijvoorbeeld wil leren hoe je ‘Wonderwall’ van Oasis speelt, dan krijg je te zien welke akkoorden je gebruikt.

De leraar maakt vervolgens een close-up van waar hij precies zijn vingers op de gitaar plaatst, zodat beginnelingen het ook kunnen volgen. Op dezelfde manier worden sportoefeningen, gerechten en foto’s bewerken ook rustig uitgelegd.

Waarom de app gratis is

Eigenlijk kun je Jumprope zien als een verzameling van YouTube ‘how-to’s’, maar dan opgeknipt in overzichtelijke stappen zodat je niet telkens hoeft terug te spoelen. De apps is redelijk nieuw en daarom nog volop in ontwikkeling. Je kunt bijvoorbeeld wel op categorie filteren, maar niet op een specifiek onderdeel.

Stel je wil leren hoe je een bepaalde taekwondo-trap uitvoert, dan moet je zelf op zoek gaan in het aanbod van sportvideo’s. Jumprope-instructeurs verdienen geld aan producten die zij aanbevelen, waardoor de app gratis is. Let wel op: er is geen controle op bekwaamheid. Iedereen kan zich dus als ‘expert’ aanmelden.

Jumprope: How-to Videos

Jumprope, Incorporated

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu