Jump: denken en springen in dit fraaie puzzelspel

Rutger Otto
26 december 2014, 15:22
2 min leestijd
Jump: denken en springen in dit fraaie puzzelspel

Jump is een game die er op het eerste gezicht simpel uitziet, maar stiekem toch behoorlijk lastig is. Dat zijn doorgaans de beste puzzelspelletjes.

Lees verder na de advertentie.

Jump

Jump is een gratis spel van ontwikkelaar Ketchapp, die je kunt kennen van Stick Hero, 2048 en Don’t Touch The Spikes. Jump is weer iets heel anders, namelijk een minimalistisch puzzelspel in aantrekkelijk zalmroze en zachtgeel.

Het idee is simpel: je bestuurt een balletje dat over streepjes stuitert. Op weg naar de Exit in ieder level probeer je drie sterren te verzamelen. Er zijn momenteel vijf verschillende pakketten met elk tien levels. Dat zijn er dus vijftig om mee te beginnen, maar de ontwikkelaars hebben laten weten in de toekomst meer levels toe te voegen.

https://www.youtube.com/watch?v=XZva8QHt-5E

Uitdagende puzzelgame

Jump is vrij lineair in opzet. Steeds ga je naar het volgende level als je de Exit van de vorig hebt bereikt. Door middel van puzzels wordt het steeds iets lastiger. Soms dien je een sleutel te pakken om de deur te openen, een andere keer moet je stenen wegspelen om er doorheen te kunnen of juist oppassen dat je er niet doorheen valt.

De besturing is eveneens simpel, maar vergt enige oefening. Er zijn drie knoppen, links, rechts en springen. Toch is het even wennen, want je kan niet tegelijk springen en in een richting bewegen; je moet eerst springen en dan kun je naar links of rechts. Hierdoor ligt het tempo iets lager en word je uitgedaagd om na te denken over hoe je van A naar B komt.

Jump is helemaal gratis, maar daardoor kom je wel veel advertenties tegen. Die kun je echter snel wegklikken of wegkopen met een in-app aankoop. Al met al is Jump echter de moeite waard omdat het uitdagend genoeg is om je gedachten erbij te houden.

Jump

Ketchapp

Gratis via App Store

Jump
Jump
Jump
Jump
Jump
Jump
Jump
Jump
Jump
Jump
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu