Deze app verbetert je privacy op Facebook, Twitter en Google
Michel van 't Klaphek
Jumbo: Privacy + Security

Jumbo: Privacy + Security

Gratis

Onze score

7

Een nieuwe app kan in een keer oude tweets verwijderen, je Facebook-profiel afschermen voor vreemden en Google-zoekopdrachten wissen. Jumbo maakt privacy bewaren zo een stuk makkelijker.

Jumbo: de app voor jouw privacy

De nieuwe app heeft als doel jouw privacy op internet bewaken en verbeteren. Het programma doet dat door al jouw persoonlijke informatie op sociale media vanuit één plek te laten beheren. Jumbo werkt momenteel met Twitter, Facebook, zoekopdrachten in Google en Alexa van Amazon.

Het principe is simpel. Jumbo omschrijft zich als ‘de app voor jouw privacy’ en zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om tweets automatisch te verwijderen. Op die manier verdwijnen de korte berichten automatisch na een dag, week, maand of drie maanden.

Zo kun je nooit achteraf geconfronteerd worden met tweets uit het verleden. De tweets zijn echter niet helemaal van de aardbodem verdwenen, maar worden bewaard in Jumbo. Zo kun je altijd zelf zien wat je hebt geschreven.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Automatisch Google-zoekopdrachten wissen

Daarnaast maakt de app het makkelijker om je Facebook-profiel af te schermen. Daar waar je normaal tot wel 30 privacyinstellingen moet opzoeken en doorlopen, hoef je bij Jumbo alleen te kiezen hoeveel je wil weggeven.


Wanneer je voor een ‘sterke’ beveiliging kiest, is de meeste informatie alleen voor jou zichtbaar, terwijl bij ‘zwak’ ook vrienden van vrienden kunnen zien waar je woont, werkt, studeert en meer.

Daarnaast kan Jumbo ook automatisch zoekopdrachten in Google en Alexa wissen, al is Amazon’s spraakassistent in Nederland niet populair. In de toekomst hoopt de maker onder meer Instagram en Tinder aan de app toe te voegen.

Gratis te downloaden

Jumbo kan jouw gevoelige informatie niet inzien, omdat alles lokaal wordt opgeslagen en uitgevoerd. Op het moment is de app gratis te gebruiken, maar het is de bedoeling dat power-users er in de toekomst voor gaan betalen. Momenteel kun je bijvoorbeeld ‘slechts’ 3200 tweets tegelijkertijd verwijderen.

Jumbo: Privacy + Security

2121 Atelier, Inc

9,2 (275 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.