Joost Zwagerman: Een schrijver met een applicatie
Redactie

Steeds meer Nederlandse schrijvers brengen een applicatie uit. Zeer kort geleden bracht Heleen van Royen zelfs haar boek ‘Vulpen’ uit in de App Store. Een andere schrijver, Joost Zwagerman, heeft in samenwerking met zijn uitgever ook een applicatie uitgebracht. Deze applicatie is gelanceerd ter gelegenheid van de Boekenweek.

Joost Zwagerman

De applicatie ‘Joost Zwagerman’ vertoont enkele gedichten die geschreven zijn door de auteur. De gedichten kan je niet alleen lezen, maar ook beluisteren via de applicatie. De gedichten worden voorgelezen door niemand minder dan Hans Teeuwen. Elke dag in de boekenweek zal er een nieuw gedicht verschijnen in de applicatie.

Meer applicaties over literatuur

In de toekomst kunnen we waarschijnlijk nog veel meer applicaties verwachten van schrijvers. De uitgever ‘De Arbeiderspers’, waar Joost Zwagerman zijn boeken bij uitgeeft, is namelijk erg groot. Nu de eerste stap gezet is, is het niet heel moeilijk meer om andere schrijvers ook een applicatie aan te bieden. Hiermee kan de uitgever een hele nieuwe doelgroep aanspreken, want tot nu toe zijn er niet zo heel veel Nederlandse applicaties die over literatuur gaan.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.