De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

3 redenen om klus-app Jobado te gebruiken

Rutger Otto
17 februari 2015, 16:55
2 min leestijd
3 redenen om klus-app Jobado te gebruiken

Jobado is een nieuwe app van Nederlandse makelij die kort gezegd draait om ‘heitje voor karweitje’. Het verschil is dat je niet langs de deuren hoeft, maar gewoon even de app kan checken op je iPhone.

Lees verder na de advertentie.

1. Jobje plaatsen

Moet er iets gebeuren maar wil of kun je het zelf niet doen, dan is Jobado een uitkomst. De app staat je toe een oproep te plaatsen als er een klus gedaan moet worden in verschillende categorieën, waaronder ‘verhuizen’, ‘tuinieren’, ‘zorg ‘ of ‘leren’. De opdrachtgever kan de oproep een titel en beschrijving geven en daaraan nog foto’s toevoegen. Ook is het mogelijk een bedrag als beloning te noteren. En dan maar wachten tot er iemand reageert.

2. Jobje doen

Want je kunt ook zelf aanbieden om klussen op te lossen. Wordt er gevraagd om iemand die een lamp kan ophangen en ben jij daar toevallig heel goed in, dan kun je ‘Job’ worden. Dat betekent dat jij je als gebruiker registreert bij Jobado om klusjes te kunnen aannemen. Daarvoor moet je een formulier invullen waar je naam, adres, telefoonnummer en je vakgebieden opstaan. Jobado neemt dan contact met je op om te checken of je inderdaad betrouwbaar bent. Vervolgens kun je aan het werk voor andere mensen bij jou in de buurt die iets nodig hebben.

3. Afspraken maken

Als Job kun je contact opnemen met een opdrachtgever om afspraken duidelijk te maken. Dat gaat via een chatvenster. Komt er een overeenstemming, dan kan het karwei geklaard gaan worden. Na afloop betaalt de opdrachtgever via de app, dat gaat van account naar account. Zo heb je allebei iets aan de app. Jobado is wat dat betreft een soort Peerby, want je kunt je buurtgenoten vragen om hulp. Hoewel Peerby draait om het (gratis) lenen van spullen, mikt Jobado echter op de betaalde (iets uitgebreidere) klussen.

Jobado downloaden

Jobado is gratis te downloaden voor iOS 6 of nieuwer. Voor installatie is 4,3MB aan vrije opslagruimte vereist.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu