Jelly Reef: breng kwallen naar veiligheid in een gevaarlijke oceaan

Rutger Otto
29 april 2015, 12:38
2 min leestijd
Jelly Reef: breng kwallen naar veiligheid in een gevaarlijke oceaan
Jelly Reef

Jelly Reef

€ 0,49

Reviewscore

8

De Nederlandse ontwikkelstudio Game Oven sluit de deuren. Jelly Reef is de laatste game voordat de ontwikkelaars ieder hun eigen pad kiezen.

Lees verder na de advertentie.

Game Oven

Het werd al in januari van dit jaar bekend dat Game Oven dicht zou gaan. Verrassend, want Bounden was vorig jaar een wereldwijde hit. De pers was lovend en de studio sleepte veel nominaties en prijzen in de wacht.

Bounden is een game waarbij twee mensen de iPhone vasthouden. Samen moeten ze de bewegingen op het scherm volgen, waaruit een soort dans ontstaat. Een mooi concept dat in samenwerking met het Nationaal Ballet werd ontwikkeld.

Jelly Reef

Jelly Reef is een veel traditioneler spel, in de zin dat je het in je eentje kan spelen en alles zich op het scherm van de iPhone afspeelt. In Jelly Reef probeer je zoveel mogelijk kwallen naar hun bestemming te brengen door verschillende zeelevels te doorkruisen en werelden te voltooien.

Je bestuurt echter niet de kwallen zelf, maar de stroming van de zee. Dat doe je door over het scherm te vegen. Hoe groter de groep goedlachse kwallen wordt, des te lastiger het is om ze bij elkaar te krijgen. Daarnaast is de oceaan ook vol met gevaar. Er zijn onder meer roggen en krabben die je het leven zuur proberen te maken.

jelly reef

Uniek avontuur

Onderweg kun je nieuwe kwallen bij je groep laten aansluiten door over kwallen-eitjes heen te zwemmen. Deze komen uit en zwemmen vervolgens met je mee. Maar als één van hen geraakt wordt, is hij dood en komt hij niet meer terug.

De werelden bestaan uit verschillende levels, waardoor er genoeg te ontdekken valt. Ook leuk is dat levels willekeurig worden gegenereerd, zodat niet één avontuur hetzelfde is. Ontwikkelaar Adriaan de Jongh heeft al aangegeven dat er waarschijnlijk geen nieuwe content voor het spel komt, aangezien de studio het voor gezien houdt, wel blijft Jelly Reef onderhouden worden.

Jelly Reef downloaden

Jelly reef staat voor 1,99 euro in de App Store. Om het spel te installeren is iOS 6 of nieuwer nodig, evenals 133MB aan vrije opslagruimte.

Jelly Reef

Adriaan de Jongh

€ 0,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Jelly Reef
Jelly Reef
Jelly Reef
Jelly Reef
Jelly Reef
Jelly Reef
Jelly Reef
Jelly Reef
Jelly Reef
Jelly Reef
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen