Jelly app: informatie crowdsourcen bij je vrienden

8 januari 2014, 15:33
1 min leestijd
Jelly app: informatie crowdsourcen bij je vrienden

Eén van de oprichters van Twitter heeft een nieuwe app gelanceerd: de Jelly app, waarmee je informatie kunt crowdsourcen bij je vrienden op onder meer Facebook en Twitter.

Lees verder na de advertentie.

De Jelly app ontleent zijn naam aan jellyfish, het Engelse woord voor kwal. Niet vanwege de vele tentakels die dit weekdier rijk is: volgens mede-oprichter van Twitter, Christopher Stone, koos hij de naam vanwege de vele losse zenuwen die bij een kwal als brein dienen.

Jelly is namelijk een app waarmee je informatie kunt crowdsourcen bij vrienden. Dat werkt heel gemakkelijk: als je je afvraagt wat iets is, kun je er een foto van maken en deze via Jelly naar je contacten sturen met de vraag wat je precies ziet.

Jelly appJelly app maakt gebruik van bestaande sociale netwerken

Die contacten hoeven niet per definitie gebruik te maken van Jelly: je kunt ook buiten de app om gemarkeerde foto’s met de vraag naar anderen sturen. Binnen de app kun je gebruik maken van Facebook en Twitter om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Uiteraard kun je ook vragen van anderen helpen beantwoorden. Zo is iedereen één zenuw en vormen jij en je vrienden samen met de andere Jelly-gebruikers het brein van de kwal uit de titel van de app.

Als dit allemaal wat abstract klinkt, raden we je aan om de app gewoon eens te proberen: hij is gratis te downloaden in de App Store!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu