Verbind gekleurde kwallen met elkaar in Jellies!
Rutger Otto

Jellies! is app van de week in de App Store en dus gratis te downloaden tot aanstaande vrijdag. Voor de mensen die van puzzel en behendigheid houden.

Jellies! is een spel waarin je een zo hoog mogelijke score probeert te halen door op een veld (aquarium zo je wilt) zoveel mogelijk kwallen van dezelfde kleur met elkaar te verbinden. Je mag de kwallen alleen direct met elkaar verbinden: een kwal van een andere kleur mag niet tussen je lijn. Lastigheid: ze zwemmen kriskras door elkaar heen.

Wat is Jellies!?

Je speelt de kwallen weg binnen een tijdslimiet. Met twee kwallen heb je al een combo, maar hoe langer de ketting, des te hoger de score. Haal je genoeg punten, dan krijg je extra secondes. Daarnaast kun je kwallen insluiten, door er kettingen omheen te maken. Dat is best lastig om voor elkaar te krijgen, maar als het lukt krijg je meer punten. Sluit je een ‘disco-kwal’ in, dan gaan de kwallen sneller op en neer en krijg je eveneens een hogere score.

Betalingen

Daarnaast heb je de beschikking over drie power-ups, die het spel ietsje makkelijker maken. Daarmee kun je bijvoorbeeld de kwallen voor een bepaalde tijd stil laten staan of ze verzwakken, waarna je ze met je vinger door midden kan snijden.

Het spel ziet er ook geweldig uit, dankzij de kleurrijke stijl en het cartoony uiterlijk. Wat wel jammer is, is dat Jellies! gebruik maakt van microtransacties. De game is nu dan wel gratis te downloaden, als je de Endless-modus wil ontgrendelen, kost dat 89 cent of moet je inloggen met Facebook. Ook voor power-ups kun je betalen. Gelukkig voelt geld uitgeven nooit als iets dwingends om verder toekomen.

Jellies! downloaden

Jellies! kun je deze week gratis uitproberen als je iOS 6 of nieuwer draait. Voor de installatie is 55,9MB aan vrije opslagruimte benodigd.

JELLIES!

FIFTYTWO

€ 2,29 via App Store

JELLIES!
JELLIES!
JELLIES!
JELLIES!
JELLIES!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.