Je suis CHARLIE: betuig je steun met deze iOS-app
Gijs Ettes

Wil je je steun betuigen aan de slachtoffers van de aanslag op het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo, dan kan dat nu door de app Je suis CHARLIE te downloaden uit de App Store.

Je suis CHARLIE-app

je suis charlieNa de bloedige aanslag op het kantoor van Charlie Hebdo werd al snel de slogan ‘Je suis Charlie’ (ik ben Charlie) geadopteerd als steunbetuiging aan de slachtoffers en nabestaanden. Ook is het uitgegroeid tot synoniem voor de vrijheid van meningsuiting; de leus was veelvuldig te horen tijdens de manifestaties van de afgelopen dagen.

De Je suis CHARLIE-app werd door Apple versneld toegelaten tot de App Store. Normaal gesproken duurt het minstens tien dagen na indiening voordat een app beschikbaar wordt in de App Store. De makers van Je suis CHARLIE schreven Tim Cook persoonlijk aan en met succes: binnen tien minuten kregen ze een reactie van een van zijn assistenten en sinds afgelopen nacht is de app te downloaden.

Downloaden

De werking van de app is heel eenvoudig: geef aan waar je staat door op de ronde toets te drukken en betuig op die manier je steun. Vervolgens zie je op een kaartje welke ‘Charlies’ zich nog meer in je buurt bevinden.

Om Je suis Charlie te downloaden heb je tenminste 5MB aan vrije opslagruimte en iOS 7.0 nodig. Via de link hieronder kun je de app gratis downloaden.

Je suis CHARLIE !

nice-matin

10 (1 reviews)
Gratis via App Store

Je suis CHARLIE !
Je suis CHARLIE !

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.