Je iPhone gebruiken als reisgids op vakantie

Redactie
22 juli 2012, 7:51
1 min leestijd
Je iPhone gebruiken als reisgids op vakantie

In plaats van een rugtas vol zware reisgidsen kan je ook je iPhone gebruiken als hulpje in een vreemd land of in een vreemde stad. Veel uitgevers van papieren reisgidsen hebben namelijk reisgidsen van goede kwaliteit, of zelfs beter, ontwikkeld voor de iPhone. Je kan bijvoorbeeld apps van Lonely Planet, 100% en nog veel meer ontwikkelaars op je iPhone zetten voordat je je vakantiebestemming gaat verkennen.

Lonely Planet

De bekendste reisgids is wel Lonely Planet, ook in papiervorm zijn ze heel erg geliefd. Lonely Planet heeft heel wat reisgidsen voor de iPhone, overal op de wereld is Lonely Planet je gids op de iPhone. De apps zijn allemaal heel erg overzichtelijk, je kan per onderwerp kijken wat er te doen valt. Ook staan er vaak veel praktische tips in, bijvoorbeeld over fooi in een restaurant.

lonely planet

[app 317165182]

100%

De 100% reisgidsjes zijn redelijk populair in Nederland, waarschijnlijk omdat ze zo luchtig zijn. Verwacht geen lange verhalen over bezienswaardigheden en natuur, maar frisse korte zinnen per onderwerp. Er is niet zo’n uitgebreid aanbod als bij de Lonely Planet gidsen; alleen Parijs, Amsterdam, Rome, Berlijn, Barcelona en Antwerpen hebben een 100% app. Wat wel leuk is aan de 100% gidsen, is dat je de app er gratis bij krijgt als je de papieren versie van ‘App&Book’ koopt.

Lees verder na de advertentie.

100%

[app 405007009]

 

Andere reisgidsen

Natuurlijk zijn er andere reisgidsen, naast Lonely Planet en de 100% gidsjes. Je kan in de app store zoeken op ‘travel guid + bestemming’ en vaak zitten er dan ook reisgidsen bij van onbekende uitgevers.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's