Apple vernieuwt iWork-apps met 500 vormen, reactiefunctie en meer
Lars Paymans
Pages

Pages

Gratis

Onze score

8

Pages, Numbers en Keynote; de iWork-apps van Apple zijn aangevuld met een flinke lijst aan nieuwe functies. Dit zijn de belangrijkste.

Kies uit meer dan 500 iWork vormen

Als Apple een update uitbrengt voor Pages, kun je er op rekenen dat Numbers en Keynote ook aan de beurt zijn. Dat is vandaag niet anders, met drie updates die een ding gemeen hebben: standaardvormen.

In de iWork-apps kun je voortaan meer dan 500 vormen gebruiken om in presentaties, grafieken en teksten te plaatsen. Van eten tot symbolen, dieren en natuur; tal van categorieën staan tot je beschikking om je document op te fleuren.

iWork vormen

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

  1. Open een document in Pages, Numbers of Keynote;
  2. Tik op het plusje rechts bovenin beeld;
  3. Kies in de menubalk het icoon met het vierkant en de cirkel;
  4. Scroll door de categorieën en kies de vorm die je wilt gebruiken.

Vervolgens wordt het plaatje in je document gezet. Tik erop om deze te verplaatsen of het formaat te wijzigen. Alle iWork-apps kunnen daarnaast reageren op reacties en een conversatie-thread starten. Handig als je samenwerkt met meerdere mensen aan een project, en zo rechtstreeks uit het document op feedback kunt reageren.

Exporteren als ePub

Ook nieuw is de mogelijkheid om Pages-documenten te exporten als epub-bestrand. Keynotes kunnen voortaan gemakkelijker opnieuw worden gerangschikt, terwijl Numbers een handige nieuwe Print-view krijgt. De updates voor de iWork-apps zijn nu beschikbaar, zowel voor de iPhone, iPad als Mac. Eerder dit jaar maakte Apple alle iWork-apps gratis voor iedereen. Dit maakt het een onmisbare collectie aan apps als je productief aan de slag wilt gaan op je iDevice.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.