De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Grote iWork-update verbetert tekstopties, introduceert gezichtsdetectie en meer

Lars Paijmans
26 juni 2019, 13:05
2 min leestijd
Grote iWork-update verbetert tekstopties, introduceert gezichtsdetectie en meer

Apples Office-alternatieven Pages, Numbers en Keynote krijgen hun grootste update in lange tijd met nieuwe manieren om sneller en slimmer documenten te maken.

Lees verder na de advertentie.

1. Tekst opmaken met nieuwe gradientkleuren

Zowel Pages als Numbers en Keynote krijgen met de updates een aantal dezelfde nieuwe functies. Zo kun je voortaan tekst opmaken door de letters te vullen met een gradient-kleur en zijn er nieuwe opties om de buitenste lijnen van tekst aan te passen.

iWork-update 2019

2.Plaats afbeeldingen in regels in tekstvakken

Het wordt daarnaast makkelijker om afbeeldingen, vormen en tabellen in een tekstvak te plaatsen. Deze bewegen namelijk mee met de tekst zelf, zodat niet de hele opmaak van je document verspringt als je ergens een getal of regeltje tekst aan toevoegt.

3.Gezichtsherkenning maakt foto’s makkelijker

De meest indrukwekkende nieuwe functie heeft alles met gezichtsherkenning te maken. Als je voortaan een foto invoegt, gebruiken de apps gezichtsherkenning om het kiekje automatisch op een goede manier te plaatsen en bij te snijden. Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat de personen op een foto goed in een tekstvak verschijnen als je hier de foto in plaatst.

4. Kleinere Pages-verbeteringen

Dankzij de update kun je in Pages nu gemakkelijker volledige pagina’s tussen documenten plakken en is het mogelijk om koppelingen te maken die verwijzen naar andere pagina’s. Handig voor grotere verslagen of documenten.

5. Kleinere Keynote-verbeteringen

In presentatie-app Keynote kun je voortaan ook master slides bewerken terwijl meerdere mensen in een presentatie actief zijn. Apple Pencil-gebruikers selecteren voortaan met een druk op de zijkant van het potlood of je gaat tekenen in een dia of de Pencil gebruikt om objecten over het scherm te verplaatsen. Mensen die vaak lijstjes in dia’s gebruiken, zullen blij zijn met de verbeterde en nieuwe opties om deze vorm te geven.

6. Kleinere Numbers-verbeteringen

De prestaties van de Numbers-app gaan erop vooruit, zodat deze sneller reageert en minder moeite heeft om grote bestanden te draaien. Net als bij Keynote zijn er nieuwe opties voor de Apple Pencil toegevoegd waarmee je sneller wisselt tussen de verschillende mogelijkheden van het pennetje. Daarnaast zijn er meer opties beschikbaar om rijen toe te voegen aan gefilterde tabellen.

De iWork-apps van Apple staan standaard en gratis geïnstalleerd op iedere iPhone, iPad en Mac en vormen daarmee een interessant alternatief voor de Office-apps van Microsoft. De updates zijn zowel op iOS als macOS beschikbaar.

Pages

Apple

Gratis via App Store

Numbers

Apple

Gratis via App Store

Keynote

Apple

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen