Nieuw ontwerp en extra functies voor iWork apps voor iOS
Wouter Nijsen

Apple heeft enkele verbeteringen doorgevoerd in de iWork-applicaties voor iOS. De prijzige tekstverwerkingsprogramma’s hebben een ietwat ander design gekregen. Daarnaast is er voortaan ondersteuning voor iDevices met Retina-schermen.

iwork appsAlle drie de apps – Pages (waarmee je tekst verwerkt), Numbers (waarop je spreadsheets bekijkt) en Keynote (bekijken van presentaties) – hebben een andere interface gekregen. Om bepaalde documenten in iWork voor iCloud te kunnen bewerken moet je de update verplicht downloaden.

Iedere applicatie krijgt naast een visuele poetsbeurt ook afzonderlijk een specifieke toevoeging. Zo krijgt tekstverwerker Pages nieuwe patronen en een ondersteuning voor diagrammen in geïmporteerde documenten.

Documenten delen met iWork apps

iwork appsOok Keynote introduceert diagrammen. Het gebruiksgemak van applicatie Numbers moet een stuk beter zijn door de herstructurering van de pop-up menu’s. Tot slot wordt het voortaan mogelijk om documenten via iCloud te delen zonder dat de lezer schrijfrechten heeft.

Apple biedt voortaan bij aanschaf van een nieuwe iPhone, iPad of iPod het verzamelpakket iWork gratis aan. In januari had de telefoonfabrikant iWork voor iCloud al van een iOS 7 uiterlijk voorzien, wat het geheel meer eenheid gaf.

iWork apps concurreren met Microsoft Office

Om iWork via iCloud te gebruiken ga je naar iCloud.com en log je in met je Apple ID. Dit kan vooralsnog enkel met de Engelse versie. iWork for iCloud lijkt vooral Apples antwoord op Microsofts Office 365 te zijn. Met die dienst kun je ook overal bij je documenten en ze desgewenst bewerken.

Microsoft Office Mobile werd gratis afgelopen week. Deze dienst wordt als de geduchte concurrent van Apple beschouwd. Microsofts softwarepakket is met name populair bij studenten en binnen het bedrijfsleven.

Pages

Apple

8 (19 reviews)
Gratis via App Store

Numbers

Apple

8 (9 reviews)
Gratis via App Store

Keynote

Apple

7 (13 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.