iVoertuig app voor iPhone winnaar RDW competitie

Redactie
21 oktober 2012, 8:29
1 min leestijd
iVoertuig app voor iPhone winnaar RDW competitie

De Rijksdienst voor het Wegverkeer heeft de iVoertuig app van New Nexus Mobile uitgeroepen tot winnaar van de Hack de overheid! Hackathlon. Dat was op 13 oktober en sinds 18 oktober is de app gratis voor de iPhone  beschikbaar gekomen.

Raadplegen voertuiggegevens

De RDW heeft een competitie uitgeschreven voor het ontwikkelen van de meest marktgerichte en innovatieve applicatie. De iVoertuig app is daaruit als winnaar naar voren gekomen en bestempeld als een iPhone applicatie die alle trends, cijfers en feiten van het voertuigpark in Nederland weergeeft. Ook de interface is aansprekend net als de snelheid van de app. De competitie werd georganiseerd door het RDW doordat vanaf 20 september 2012 de voertuiggegevens als open data beschikbaar zijn gesteld.

iVoertuig app

De iVoertuig app voor de iPhone is erg handig. Je krijgt meteen inzage in alle gegevens van voertuigen in Nederland. Je komt niet alleen te weten wat de actuele gegevens zijn van een auto, maar kunt aan de hand van het kenteken ook achter handige weetjes komen. Leuk voor de autoliefhebber bijvoorbeeld te weten hoeveel typen voertuigen of verschillende merken zich op de Nederlandse wegen bevinden. Hoeveel auto’s van het merk Lada in de kleur geel rijden er bijvoorbeeld in Nederland? Wil je dat weten, dan kun je de app gratis downloaden.

Lees verder na de advertentie.

De app iVoertuig is gratis en geoptimaliseerd voor de iPhone 5.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's