Gratis leren wordt interactief en levendig dankzij iTunes U update
Rutger Otto

Apple heeft de educatieve app iTunes U voorzien van een grote update. Daarmee wordt het veel simpeler voor studenten en leraren om met elkaar in contact te komen. Ook krijgt de gebruiker meer inbreng in de app.

Meer interactie in iTunes U

itunes u update De iTunes U update maakt de app een stuk meer interactief. Waar iTunes U normaal gesproken eenrichtingsverkeer was van leraar naar leerling, is het voor de student nu mogelijk om vragen over de stof en opdrachten te stellen. Voor studenten wordt het voortaan ook gemakkelijker om onderling discussies te voeren met elkaar. Komt er een reactie op jouw vraag dan kun je een push notificatie ontvangen. Op die manier moet iTunes U een levendige leeromgeving worden.

Updates voor leraren

Ook voor leraren is de iTunes U update een fijne. Zij kunnen met hun iPad hele cursussen uitzetten, opdrachten maken en de ontwikkeling van studenten volgen vanuit de app. Daar is overigens wel versie 7.0 of nieuwer van iOS voor nodig. Ook is het mogelijk een foto toe te voegen met de iPad-camera. Leraren kunnen lesprogramma’s opzetten met iWorks en het daarna exporteren naar iTunes U. Studenten kunnen er vervolgens mee aan de slag.

Eerder was deze optie voor leraren alleen mogelijk via desktop, nu kunnen ze ook aan hun lessen sleutelen op de iPad. Apple zet met deze vernieuwing nog meer in op de iPad als het ultieme educatie-apparaat, daar waar de meeste mensen de tablet voornamelijk voor consumptie gebruiken.

Download iTunes U

Met de iTunes U app kun je gratis veel verschillende lessen volgen om jezelf op verscheidene terreinen te verdiepen. De app is te downloaden voor iOS apparaten met iOS 7 of nieuwer. Er is 22,4MB aan vrije opslagruimte nodig.

iTunes U

Apple

7 (11 reviews)
Gratis via App Store

iTunes U
iTunes U
iTunes U
iTunes U
iTunes U

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.