iTunes Radio uitrol gaat verder in 2014

Roel van Hout
8 oktober 2013, 6:59
1 min leestijd
iTunes Radio uitrol gaat verder in 2014

De iTunes Radio uitrol gaat verder in 2014, in Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en Groot-Brittannië.

Lees verder na de advertentie.

Afgelopen week schreven we al over iTunes-baas Eddy Cue’s wens om het in de VS zeer succesvolle iTunes Radio snel naar andere landen te gaan brengen. De eerstvolgende rij landen lijkt nu dus bekend, volgens Bloomberg.

Het is niet waarschijnlijk dat we in Nederland op kortere termijn met iTunes Radio aan de slag kunnen. De hierboven genoemde landen zijn immers allemaal Engelstalig, wat een overzetting op deze korte termijn mogelijk maakt. Waarschijnlijk zal vertalen en aanpassen aan andere landen Apple meer tijd kosten. Een geleidelijke uitrol is daarnaast het meest geschikt om grote klappen op de iTunes-servers te voorkomen.

iTunes Radio uitrol itunes radio uitrol wereldwijde concurrentie met Spotify en Google Play Music

Waarschijnlijk is Apple’s eigen streaming-dienst daarmee niet op tijd om Google Play Music voor te zijn, dat naar verluidt deze maand nog met een iOS-app komt, al is voor Apple de grootste winst misschien nog wel onder Spotify-gebruikers te halen: als er een gratis alternatief van Apple beschikbaar is, zullen waarschijnlijk minder mensen geneigd zijn om een Spotify-abonnement aan te schaffen.

Daarnaast is een ‘abonnement’, als je dat zou willen, nog altijd goedkoper dan bij Spotify: voor slechts 25 euro per jaar luister je geheel reclamevrij, maar ook zonder dat geld te betalen kun je al zoveel luisteren als je wilt.

Wij verwachten dat we in de loop van 2014 met iTunes Radio aan de slag kunnen gaan.

Categorieën: Amusement Apps, Muziek
Spotlights: iTunes, iTunes Radio

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's