iShark: een game om zich in vast te bijten

Redactie
1 maart 2010, 11:35
1 min leestijd
iShark: een game om zich in vast te bijten

Haaien zijn bij het grote publiek vooral bekend om de voor de mens gevaarlijke soorten en dit creëert bij de mens voor een automatische angstreactie bij het nog maar gewoon zien van deze vissoort. Hierrond bestaat er een vertekend beeld, vermits de kans dat een mens het leven laat door de aanval van een haai is heel klein. Echter daar houdt de game iShark absoluut geen rekening mee.

iShark is een 2D-game waarbij zijn spelers de controle krijgen over een geanimeerde haai met slechts één doelstelling: het oppeuzelen van alles wat in het zicht komt. Hierbij heb ik het over zwemmers, baders, vogels en zelfs helikopters. Let wel op voor de onderwater landmijnen, want deze zijn niet eetbaar.

Lees verder na de advertentie.

Om controle te krijgen over de haai moet je met je vinger de richting aanduiden naar waar je wilt dat deze zwemt. Het leuke is dat de haai het exact aangeduide pad volgt en zo alles opeet wat hij tegenkomt. Een kleine tip: richt vooral je aandacht naar wat er op de zeeoppervlakte drijft, deze brengen de meeste punten binnen.

Hoewel de game op zich nogal een redelijk simpele indruk nalaat, mag je de moeilijkheidsgraad zeker niet onderschatten. Naarmate je verder en verder zwemt, kom je al snel in uitdagende levels terecht. En dit maakt nu net ook de game verslavend.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's