iPolaroid app: gelikte fotocollage maken
Redactie

Je kent ze vast wel van vroeger, de polaroid foto’s. Na het maken van de foto, kwam de foto meteen uit de camera op papier. Het pricipe hiervan, het bekijken van de foto meteen nadat je hem gemaakt hebt, probeert de ontwikkelaar van iPolaroid na te maken op een wel heel mooie manier.

<br />Na het starten van de gratis applicatie iPolaroid komt er een plaatje in beeld van een polaroid en een getallenreeks. Als je verbinding hebt met een wifi netwerk kan je deze getallen intypen in een browser die flashplayer 8 of hoger heeft. Na het invullen zie je een houten tafel met daarop lege polaroid foto’s. Deze foto’s veranderen, afhankelijk van je wifi snelheid, in de foto’s die jij op je iPhone hebt staan. Zo krijg je een tafel vol zelf gemaakte foto’s.

De presentatie van het geheel ziet er mooi uit. Je kan de foto’s verslepen, vergroten en verkleinen. Als je de pagina in in een fullscreen browser opent heb je het gevoel dat je met een echt programma bezig bent, in plaats van met een internet applicatie.

De foto’s laden bij mij zoals je kan zien niet zo snel, maar dat zal aan mijn internet liggen. Dit vind ik een groot nadeel omdat je dan niet meteen de foto’s aan iedereen kan laten zien omdat hij lang bezig is met laden. Ook vind ik het niet goed dat het alleen over een wifi netwerk werkt, maar dit is op te lossen. Zoek even op of je met jouw computer een ad-hoc netwerk kan opzetten. Op deze manier kan je zonder tussenkomst van een modem verbinding maken met je iPhone waardoor je gebruik kan maken van deze applicatie, maar ook van bijvoorbeeld de keynote remote en airsharing.

Cijfer: 8
Pluspunten:
– Mooi
– Origineel
– Handig
– Gratis
Minpunten:
– Kan traag zijn als je veel foto’s hebt en/of je een trage verbinding hebt.

iPolaroid is gratis te downloaden in de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Joppe

  Klinkt goed, hem em meteen geprobeerd en je hebt niet teveel verteld!

 • Digiben

  Nou, op Firefox doet-ie het niet, jammer…want heb geen zin hiervoor Safari te gebruiken ;=(

 • Grappig detail: de designer van deze applicatie heeft waarschijnlijk nog nooit een echte Polaroid gezien; alle foto’s liggen namelijk ondersteboven op de tafel, met het beeld op de achterkant 😉

 • Monachus

  Hoe kan ik eigenlijk mijn iMAC instellen voor een WIFI verbinding met mijn iPHONE?? Kan iemand mij de instellingen van zowel de iMAC als de iPHONE vertellen? Hij heeft het meestal wel gedaan maar momenteel kan ik, via WIFI, GEEN verbinding meer maken met mijn iMAC en dat moet toch gewoon kunnen?? Alvast badankt weer voor het antwoord.

 • Frans

  Werkt bij mij wel op Firefox. Het nut ontgaat me echter. Het enige voordeel is overzicht en in- en uitzoomen als je op een vreemde PC omgeving zit bijv: in het buitenland met de juiste Flash.
  Ik denk dat ik maar gewoon blijf syncen en in Explorer- of gewoon in de iPhone bekijken. Staan ze tenminste recht en kunnen worden geprint of bewerkt.