Foto-app Halide laat iPhone XR Portretstand werken met objecten en dieren

Lars Paijmans
30 oktober 2018, 8:59
2 min leestijd
Foto-app Halide laat iPhone XR Portretstand werken met objecten en dieren
Halide Mark II - Pro Camera

Halide Mark II - Pro Camera

Gratis

Ondanks de enkele cameralens ondersteunt de iPhone XR toch de Portretmodus. Met camera-app Halide kun je deze nu niet alleen gebruiken om mensen mee te fotograferen, maar ook om dieren en objecten vast te leggen.

Lees verder na de advertentie.

Halide maakt iPhone XR Portretfunctie beter

Hoewel de iPhone XR een goedkopere versie van de iPhone XS is, hebben de twee veel overeenkomsten. Zo kun je met beide toestellen een Portretfoto maken, waarbij een persoon scherp blijft en je de achtergrond extra wazig kunt maken. Hierdoor ontstaat er een effect dat je normaal gesproken alleen met een spiegelreflexcamera kunt maken.

Apple heeft deze functie op de iPhone XR aangepast, omdat het toestel een enkele cameralens heeft in plaats van een dubbele. Daarom moet het Portret-effect volledig met software worden uitgevoerd, net zoals Google dit al een tijdje doet met zijn Pixel-telefoons.

iPhone XR Portretfunctie

Een nadeel hiervan was dat de iPhone XR alleen mensen kon herkennen in de Portretstand, en je de functie dus niet kon gebruiken voor dieren of objecten. Camera-app Halide laat vandaag zien dat dit wel kan, met een grote update voor de iOS-app.

Met de update kun je door de ‘Depth’-knop aan te tikken de Portretstand activeren, waarna de app automatisch mensen, objecten of dieren herkent die je wil fotograferen. Na het maken van de foto kun je het scherptediepte-effect ook nog aanpassen, zodat je het effect kunt versterken of afzwakken.

Smart RAW op de iPhone XR

Naast het uitbreiden van de iPhone XR Portretfunctie voegt de update van Halide ook ondersteuning toe voor Smart RAW, een aangepaste versie van RAW-fotografie die dit soort foto’s op de iPhone XR verbetert.

Halide is beschikbaar in de App Store voor een eenmalige aanschafprijs van 6,99 euro. De app is al jaren een favoriet op de iPhoned-redactie, omdat je er prachtige RAW-foto’s mee kunt maken en de app vol zit met nuttige functies die in de standaard camera-app van Apple ontbreken. In het onderstaande artikel lees je meer over waarom het de moeite waard is om RAW-foto’s te maken met je iPhone.

Lees ook: Fotograferen in RAW-formaat op de iPhone: dit moet je weten

Halide Mark II - Pro Camera

Lux Optics Incorporated

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu