Woningen zoeken op iPhone met Monx

Redactie
27 juli 2009, 21:24
2 min leestijd
Woningen zoeken op iPhone met Monx

Op zoek naar een woning in een bepaalde wijk, of gewoon benieuwd welke woningen in de omgeving te koop worden aangeboden? De iPhone applicatie van woningsite Monx brengt koopwoningen in de nabije omgeving in kaart. Is dit het einde van de Jaap.nl app?

Lees verder na de advertentie.

Huizen zoeken met Monx iPhone applicatie

Onlangs is de nieuwe huizenzoeksite ‘Monx’ gelanceerd. Met de iPhone applicatie van Monx kan je eenvoudig met behulp van de Google Maps weergave op zoek naar woningen die bij jou in de buurt te koop staan. Je locatie wordt bepaald door middel van de GPS coördinaten.

De Monx app toont de meest belangrijke informatie waaronder foto’s bij iedere woning.  De interface is eenvoudig doch effectief. Na het opstarten van de app verschijnt er een maps weergave van jouw omgeving (straal van circa 500 meter) waarop een aantal pijltjes worden geprojecteerd met koopwoningen. Door te klikken op een van de pijltjes krijg je beknopt meer informatie. Vanuit daar kan je doorklikken naar de mobiele versie van Monx voor aanvullende informatie. 

De applicatie van Monx is gratis beschikbaar in de app store (iTunes link) en is ontwikkeld door cirkelsoft.

Monx versus Jaap.nl huizenzoeker applicatie?

Een concurrerende applicatie is die van Jaap.nl – we schreven eerder eerder een bericht over de iPhone applicatie van Jaap.nl. De applicatie van Jaap.nl is uitgebreider qua functionaliteit (ontwikkeld door TTY), alle informatie over de woningen wordt binnen de app gepresenteerd alwaar je bij Monx door dient te klikken naar de mobiele website.

De Monx applicatie ziet er op grafisch vlak beter uit en gebruikt de Google Maps functie als centrale peiler. Jaap.nl werkt met een resultatenlijst (zonder maps), dat is in beginsel overzichtelijker maar het is hierbij is het moeilijker om de woningen precies te lokaliseren. De grafische weergave van Monx is mooier dan die van Jaap.nl, echter qua gebruiksvriendelijkheid heeft Jaap.nl net een streepje voor. Bij Monx klik je door naar de mobiele website van deze huizenzoeker voor aanvullende info, bij Jaap.nl hoeft dat niet.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's