Tip: alle WK wedstrijden live bekijken op je iPhone of iPad

Rutger Otto
13 juni 2014, 10:25
2 min leestijd
Tip: alle WK wedstrijden live bekijken op je iPhone of iPad

Het wereldkampioenschap voetbal is gestart en 32 teams strijden om de felbegeerde wereldcup. De komende weken zijn elke avond en nacht wedstrijden die in Brazilië worden gespeeld. Wil je er geen seconde van missen en zelfs in bed of in de trein het WK kijken? Geen probleem, er zijn apps om op je iPhone WK wedstrijden te bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Eigenlijk is er maar één app die je nodig hebt om wedstrijden te volgen op je iPhone en dat is de FIFA WK 2014 app van de NOS. De omroep heeft de rechten in handen om het wereldkampioenschap uit te zenden en biedt dus automatisch de beste en meeste videocontent. Elke wedstrijd worden live video-updates gegeven via iPhone en iPad. Daarnaast speelt de app meteen in op goals. Nadat er gescoord is, kun je doelpunten meteen terugkijken vanuit verschillende camerapunten. De camera kies je zelf op een plattegrond van het stadion. Heb je de livewedstrijd toch gemist, dan kun je de volgende dag gewoon de hoogtepunten terugkijken en analyses checken van journalisten en gasten van de NOS. Zo blijf je op de hoogte.

NPO

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

Gratis via App Store

Een andere optie is om de wedstrijden gewoon via de NPO-app te streamen. Deze app biedt live televisie van de zenders Nederland 1, 2 en 3. Aangezien alle wedstrijden, besprekingen en interviews worden uitgezonden op Nederland 1, zit je dus wel goed. Eveneens mooi: je kan niet alleen samenvattingen, maar ook hele wedstrijden terugkijken.

Apps van je tv-aanbieder

Als derde optie heb je de mogelijkheid wedstrijden te kijken via een iTV-app van jouw digitale tv-provider. Deze apps staan eveneens toe dat je live televisie kijkt. Er zijn apps voor onder meer Ziggo, KPN en UPC. Let wel op: deze apps moeten verbonden zijn op het wifi-netwerk bij jou thuis. Onderweg heb je er dus weinig aan.

Ben je nog op zoek naar andere toffe WK apps? Check dan ook onze top 6 van WK-apps die niet op je iPhone mogen ontbreken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu