Viaplay aanbieding: bekijk de Formule 1 met 20% korting

3 widgets om het verbruik van je iPhone te meten

Rutger Otto
12 november 2014, 12:16
2 min leestijd
3 widgets om het verbruik van je iPhone te meten

Met widgets kun je op een snelle manier onderdelen van apps gebruiken via het Berichtencentrum. Dankzij deze 3 iPhone widgets krijg je inzicht in het verbruik van je iPhone zelf. Handig!

Lees verder na de advertentie.

iMonitor - Monitor Network & Usage

UniversalWind

Gratis via App Store

iMonitor is een simpele en strakke widget die precies toont wat het verbruik van je iPhone is. Met een cirkel laat de iMonitor zien hoeveel geheugen je momenteel gebruikt. Daarnaast staan nog een paar getallen, die onder meer aangeven hoeveel opslagruimte je nog vrij hebt en of en hoeveel je up- en downloadt. Ook kun je gemakkelijk checken of je iPhone erg belast wordt met het cpu-verbruik in procenten. iMonitor is lekker simpel en past bij de vormgeving van het Berichtencentrum, waardoor het niet teveel aandacht op zich vestigt.

Omnistat

Mathieu Bolard

€ 1,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Omnistat is iets uitgebreider dan iMonitor. De app kost dan ook 1,79 euro om te installeren. Alles wat je in de app over je toestel kan zien, is ook als widget te raadplegen in het Berichtencentrum. Ooit was Omnistat een jailbreak-app, maar inmiddels staat hij legaal in de App Store. In de widget staat niet alles in één vakje, zoals bij iMonitor. Omnistat laat je verschillende onderdelen verdelen.

Zo heb je een kopje ‘accu’ met informatie over hoe lang je bijvoorbeeld nog kan internetten of bellen, is er een tabje met informatie over je toestel en kun je bekijken wat het opslagverbruik is. Daarvoor maakt de widget gebruik van verschillende kleuren om aan te duiden wat daarvan actief is en wat niet.

De widget neemt meer ruimte in dan iMonitor en is iets minder mooi, maar geeft wel uitgebreider informatie weer.

Vidgets

Less Code Ltd

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Met Vidgets kun je zelf de gegevens aan het Berichtencentrum toevoegen die je wil zien. Zo kun je een plaatje toevoegen dat toont hoeveel vrije opslagruimte je nog hebt of hoe ver je batterij nog vol zit. Daarnaast kun je ook andere dingen toevoegen, zoals een kompas, een snelheidsmeter en een altitudemeter. Het fijne aan Vidgets is dat je zelf bepaalt hoeveel je weergeeft en hoe je dat indeelt. De iconen zien er ook nog eens erg strak uit.

Lees meer over apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu