iPhone Whatsapp update: meer foto’s tegelijk versturen

Roel van Hout
17 juli 2013, 7:14
1 min leestijd
iPhone Whatsapp update: meer foto’s tegelijk versturen

Afgelopen nacht heeft WhatsApp een kleine, maar cruciale update gekregen. Dankzij deze iPhone WhatsApp update kun je nu meerdere foto’s tegelijk versturen.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp is – zeker in Nederland – een veelgebruikt programma voor het gratis verzenden en ontvangen van iPhone berichten. Wat het programma echter niet kon, is meerdere foto’s tegelijk versturen. Daardoor was je als gebruiker gedwongen om foto’s één voor één te versturen. Een tijdrovend klusje, omdat gebruikers ook maar een bepaald aantal gelijktijdige downloads werd toegestaan.

iPhone Whatsapp update neemt ergernis weg

iPhone WhatsApp update

Die ellende is nu voorbij: als je nu een foto wil versturen, ga je op dezelfde wijze te werk als voorheen: tik op het pijltje naar boven naast je berichtvak, kies ‘kies bestaande foto’, selecteer een album en tik vervolgens een foto aan. Vervolgens verschijnt het scherm zoals op bijgaande foto te zien is: je kunt op ‘+’ tikken om foto’s toe te voegen.

Daarnaast kun je ook nog de volgorde waarin de foto’s verstuurd moeten worden bepalen door de miniaturen te slepen. Tik, als je tevreden bent, op ‘stuur’ en je foto’s zullen in de door jou bepaalde volgorde naar je vrienden worden verstuurd.

Ook is het vanaf nu mogelijk om een reservekopie van je gesprekken op te slaan in iCloud. Tik daarvoor rechts onderin het scherm op ‘instellingen’ > ‘chatinstellingen’ > ‘reservekopie’. Een instelling waar je in je dagelijks gebruik niet zoveel aan hebt, maar als je bijvoorbeeld een nieuwe iPhone koopt en WhatsApp installeert, kun je al je gesprekken zo terugzetten.

De iPhone WhatsApp update is gratis te downloaden in de App Store!

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu