De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Twee nieuwe iPhone voetbalgames voor tijdens het WK

Rutger Otto
20 juni 2014, 13:02
2 min leestijd
Twee nieuwe iPhone voetbalgames voor tijdens het WK

Het WK is in volle gang en biedt behoorlijk wat spektakel. Maar wat doe je in de rust en tijdens dat lange uur tussen de wedstrijden? Hoe kom je de dagen door? Met deze twee gratis iPhone voetbalgames kun je een balletje trappen tijdens het wachten.

Lees verder na de advertentie.

Football Touch 2014 Arcade

iphone voetbalgames touch

Deze app biedt fijn retrovermaak met simpele gameplay. Je speelt met twee teams tegen elkaar in korte wedstrijden. Met de camera van boven loods jij de bal in het net van de tegenstander. Dit voetbalspel werkt verrassend goed met touch-controls. Links zit een virtueel pookje waarmee je jouw poppetje kan laten lopen. Door met rechts een teamgenoot aan te tikken, pass je de bal. Heb je de bal in je bezit en wil je schieten, kun je dat simpelweg doen door te vegen. Met een curve geef je effect mee. Verdedigend kun je sliding maken (vegen) of druk zetten (vinger op het scherm houden).

Het is heel simpel, maar om echt goed te worden, zul je moeten oefenen. De spelers kun je beter maken door geld te spenderen aan upgrades van bijvoorbeeld schoten of passen. Dit geld verdien je door in wedstrijden te scoren. Het is een freemium game, wat betekent dat je het proces kan versnellen door echt geld uit te geven.

Een team kun je zelf samenstellen. Er zijn 21 supersterren te koop, waaronder Zlatan Ibrahimovic en Thierry Henry, die je in jouw team kunt opstellen. Stuk voor stuk zijn ze tof nagemaakt in de prettige pixelstijl van het spel.

Voor het WK hebben de makers een speciaal onderdeel in de game gemaakt. Bij het halen van level 5 ontgrendel je het Tournement, waarmee je het WK in Brazilië kan naspelen.

Flick Soccer Brazil

iphone voetbalgames flick

Wedstrijdjes spelen is al behoorlijk verslavend, maar penalty’s nemen is dat al helemaal. In Flick Soccer Brazil kun je dat doen in WK-sfeer. De bedoeling is in dit spel niet alleen om de keeper te passeren, maar ook om de roos te raken in het doel. Steeds hangen cirkels in het net (soms zweven ze rond). Raak je de roos krijg je het meeste punten.

Schieten doe je door met je vinger over de bal richting het doel te vegen. Je kunt tijdens het schot of achteraf nog effect meegeven. Handig om de muurtjes en de keeper moet passeren. In het begin is het even oefenen, maar heb je door hoe het werkt, dan leg je Flick Soccer Brazil niet gemakkelijk weg.

Er zijn verschillende spelmodi. Zo kun je challenges doen of proberen een hoge score te halen in een bepaalde tijd. Schiet je in de roos, krijg je er secondes bij. Ook is er een spelmodus waarbij je de lat moet raken.

Lees meer over apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu