De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iPhone vakantiefoto’s ordenen en afdrukken: de 4 beste apps

Florence Peeters
16 juli 2018, 19:30
4 min leestijd
iPhone vakantiefoto’s ordenen en afdrukken: de 4 beste apps

Na een vakantie loopt de fotogalerij van je iPhone vast over de vakantiefoto’s. Voordat je de foto’s met vrienden en familie deelt, is het fijn om eerste orde in de chaos van vakantiekiekjes te scheppen. Er zijn verschillende apps die helpen met vanaf je iPhone vakantiefoto’s ordenen of afdrukken.

Lees verder na de advertentie.

Vanaf je iPhone vakantiefoto’s ordenen

Na je vakantie uitzoeken welke foto’s er weg kunnen of die je juist wilt bewaren kan een hele klus zijn. Een stuk handiger is het als er al een album klaarstaat, wat je vanzelf tijdens je reis hebt samengesteld. Wij geven je een overzicht van de apps die je hierbij helpen.

1. Polarsteps

Polarsteps probeert het gebruikers zo makkelijk mogelijk te maken. De app volgt automatisch je route en markeert de plaatsen die je hebt bezocht. Aan deze ‘steps’ kun je dan zelf foto’s toevoegen. De app sorteert foto’s per step op basis van gps-data van je foto’s. Hierdoor hoef je niet eerst in je galerij te zoeken naar de juiste selectie. Vooralsnog is het niet mogelijk om video’s in Polarsteps te plaatsen, maar tekst wel.

Dit alles kan offline. Polarsteps heeft alleen gps-gegevens nodig om de steps te creëren. Zodra je verbonden bent met internet, worden de steps geüpload en zo gedeeld. Polarsteps houdt ook automatisch allerlei interessante statistieken bij over je reis, zoals hoeveel kilometer je aflegt en hoeveel procent van de wereld je al hebt gezien.

Zowel een privéaccount als een openbaar profiel is mogelijk. In de privémodus volgen alleen mensen van wie jij dat toestaat jou. Anderen zien jouw reizen en steps niet. Zoek je nog tips of routes? Ga eens rondneuzen door andermans reizen via de Verkennen-pagina, waar de redactie verschillende Polarstep-trips van gebruikers uitlicht.

Polarsteps - Travel Tracker

Polarsteps B.V.

Gratis via App Store

2. Esplorio

Esplorio houdt net zoals Polarsteps automatisch bij welke plekken je bezoekt en maakt op basis daarvan een route. Voeg vakantiefoto’s toe om een reisverslag voor jezelf te maken. De fotoreis die uiteindelijk ontstaat wordt namelijk niet automatisch gedeeld met anderen, daar heb je zelf de keuze in.

iPhone vakantiefoto's

Esplorio trackt ook offline jouw locatie. Zodra je wifi of internet hebt, voeg je zo gemakkelijk foto’s toe aan iedere bestemming. Ook zijn andere plekken waar je ooit geweest bent terug te vinden via Esplorio. De app maakt gebruik van allerlei sociale media om via de functie ‘My Places’ al jouw bestemming bij te houden. Daarnaast ondersteunt de app Siri. Als je Siri vraagt om een bepaalde bestemming te tonen, laat Siri meteen jouw bijbehorende foto’s zien.

Esplorio Travel Journal & Blog

Esplorio

Gratis via App Store

3. TripAdvisor

TripAdvisor staat bekend als de app waar je de best gewaardeerde hotels, restaurants en bezienswaardigheden vindt tijdens je reis. Maar de app is ook geschikt om je vakantiefoto’s bij te houden per plek. Via de ‘Mijn reizen’ optie kun je zelf reizen toevoegen. Wanneer je vervolgens incheckt op plaatsen kun je hier notities en foto’s aan koppelen.

Ook is het mogelijk om via TripAdvisor activiteiten toevoegen die je tijdens je reis wilt gaan doen of al hebt gedaan. Handig is dat je ook offline kunt inchecken, en dus niet bang hoeft te zijn dat zonder internetverbinding de app je reisverslag niet bijwerkt.

Tripadvisor: boek reizen

Tripadvisor

Gratis via App Store

Zo druk je vanaf je iPhone een fotoboek af

Wil je liever een tastbare herinnering van jouw vakantie? Dan is een fotoboek laten afdrukken een uitkomst. Het scheelt tijd en moeite als je foto’s niet eerst hoeft te uploaden naar een computer of website om het fotoboek te bestellen. De volgende apps geven daar een oplossing voor.

1. Journi

Met Journi is het tijdens de reis bijhouden van je foto’s wat meer werk. Alles moet handmatig en er zijn eindeloos veel opties voor in het reisdagboek. De app leent zich er wel perfect voor om achteraf je foto’s te bundelen, want vanuit Journi kun je meteen een eigen fotoboek opmaken en laten afdrukken. In Journi kun je per bestemming of reis een langwerpig bord maken. Zoals een moodboard, maar dan voor vakantiefoto’s.

Naast foto’s zijn er ook stickers en postzegels van bestemmingen en vluchtinformatie toe te voegen. Handig is dat je met meerdere personen aan één bord kunt werken. Zo kun je dus samen met je vrienden, familie, partner of gezin een bord maken van de vakantie. Het bord kun je laten afdrukken en vooraf nog zelf vormgeven. De prijs voor een fotoboek via Journi ligt tussen de 22,99 euro en 36,99 euro. Dit is afhankelijk van de vorm, het formaat en of je een harde of zachte kaft kiest.

Journi Blog: Reisapp & dagboek

Journi GmbH

Gratis via App Store

2. Polarsteps

Polarsteps biedt naast het automatisch tracken van je trip, ook de mogelijkheid om achteraf een fysiek fotoboek te maken. Nadat je je trip hebt afgerond op Polarsteps kun je via de optie ‘Mijn Travel Books’ een fotoboek maken.

Polarsteps verzamelt alle teksten en foto’s van de steps van die reis en toont een eerste versie van het fotoboek. Vervolgens kies je zelf welke teksten en foto’s er wel of niet in komen en hoe het boek is vormgegeven. De prijs voor een fotoboek via Polarsteps is afhankelijk van het aantal pagina’s.

Polarsteps - Travel Tracker

Polarsteps B.V.

Gratis via App Store

Nog meer vakantie-tips voor je iPhone

Naast een app om je reis en vakantiefoto’s in bij te houden, zijn er nog verschillende andere handige vakantie-apps om te installeren. Check ook onze iPhone vakantiegids om optimaal voorbereid op reis te gaan.

Bron afbeelding: Polarsteps
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu