Tip: de Tour de France live bekijken op je iPhone of iPad

5 juli 2014, 9:34
2 min leestijd
Tip: de Tour de France live bekijken op je iPhone of iPad

Vandaag begint de Ronde van Frankrijk, het grootste wielerevenement ter wereld. De komende weken zijn er bijna elke dag étappes te volgen. Wil je niets van de Tour de France missen, zelfs niet als je in de tuin zit of onderweg bent? Geen probleem, met de volgende apps bekijk je op je iPad of iPhone Tour de France étappes.

NOS

Nederlandse Omroep Stichting

Gratis via App Store

Waar de NOS bij het WK Voetbal heeft uitgepakt met een eigen app vol videocontent, blijft een Tour-app achterwege en moeten we het met de officiële NOS-app doen. Tik je in het hoofdmenu op het NOS logo, dan klapt een menu uit. Onder het kopje ‘evenementen’ vind je het nieuws over de tour. Wil je de etappe live kijken, tik dan op NOS en vervolgens op uitzendingen. Wat de NOS uitzendt, kun je live volgen via de app. Op dezelfde manier pik je ’s avonds fijn de Avondetappe mee.

NPO

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

Gratis via App Store

Een andere optie om te livestreamen is om de NPO-app te gebruiken. Deze app biedt alles wat op Nederland 1, 2 en 3 wordt uitgezonden gratis aan om via iOS te bekijken. Je moet natuurlijk wel een werkende internetverbinding hebben, zoals ook geldt voor de NOS-app. Op deze manier kun je ’s middags live het etappeverslag volgen. ’s Avonds bekijk je de Avondetappe op Nederland 1, terwijl je in de tuin een wijntje drinkt.

Apps van je tv-aanbieder

Lees verder na de advertentie.

Met een abonnement op digitale tv, heb je vaak de beschikking tot speciale apps van je provider waarmee je live televisie kunt kijken. Deze apps zijn er voor onder meer Ziggo, KPN en UPC, je dient dan wel op het thuisnetwerk verbonden te zijn, onderweg kun je er niets mee. Vaak worden ook de grootste zenders uit België in het pakket opgenomen. Je kunt dan dus ook op Sporza kijken, als je dat liever hebt.

Geen tijd om naar de Tour de France te kijken, maar wil je het wielerevenement wel volgen? Check dan ook deze 3 iPhone apps om van de Tour de France op de hoogte te blijven.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu