De 3 beste tijdregistratie-apps voor je iPhone

Michel van 't Klaphek
31 mei 2018, 17:01
3 min leestijd
De 3 beste tijdregistratie-apps voor je iPhone

Ook moeite met het nuttig indelen van je tijd? Je bent niet de enige! Wij hebben de drie beste tijdregistratie-apps op een rijtje gezet die jou helpen productiever te zijn.

Lees verder na de advertentie.

De 3 beste iPhone tijdregistratie-apps

Tijd is een kostbaar bezit. Er zijn daarom een hoop apps op de markt die jou helpen bij het nuttig indelen van je dag. Deze programma’s zijn niet alleen handig voor freelancers en zzp’ers, maar ook voor mensen in loondienst en studenten. Dit zijn de drie beste tijdregistratie-apps voor je iPhone.

1. Timelines: duur, maar goed

Timelines ontleent zijn naam aan de manier waarop de app werkt. Het idee is simpel: voor iedere activiteit start je een nieuwe tijdlijn en met 1 tik op de knop begin je met het bijhouden van je tijd. Deze tijdlijnen kun je vervolgens weergeven precies zoals jij het wilt. Wanneer je graag overzicht hebt gebruik je het maandoverzicht, terwijl je ook per uur kunt kijken wat je hebt gedaan.

Timelines-5

De app is heel simpel van opzet, maar biedt genoeg mogelijkheden voor veeleisende gebruikers. Je kunt bijvoorbeeld herinneringen instellen, die jou helpen bij het aanzetten van je timer. Ook is het mogelijk om je tijdlijnen in meerdere categorieën op te delen, waardoor je per activiteit weet hoeveel tijd je ermee bezig bent. Tot slot heeft Timelines een Apple Watch-app.

Timelines kost 8,99 euro en er is geen proefperiode. Dit is veel geld voor een relatief simpele app. Timelines werkt echter heel intuïtief en is daarom voor mensen die veel bezig zijn met tijdsbesteding een nuttige investering.

Timelines Time Tracking

Lukas Petr

Gratis via App Store

2. Hours: simpel van opzet

Hours richt zich met name op freelancers en andere mensen die hun gewerkte uren nauwkeurig moeten bijhouden. Je kunt meerdere ‘klussen’ met bijbehorende details invoeren, zoals uurloon, pauzes en hoe laat je inklokt. Daarbovenop kun je aangeven hoeveel je betaalt krijgt bij overuren, locaties doorgeven en herinneringen instellen om uit te klokken.

iphone-tijdregistratie-apps-hours

De minimalistisch ogende app gaat nog veel verder qua opties. De betaalde versie geeft bijvoorbeeld een dagelijks overzicht van je verwachte inkomsten, herinneringen om targets te halen en de mogelijkheid om een widget op je startscherm te plaatsen. Ook kun je de app extra vergrendelen door middel van Touch ID en een back-up via iCloud.

Hours is zoals gezegd met name interessant voor zzp’ers die meerdere projecten naast elkaar uitvoeren. Je kunt de app gratis 30 dagen uitproberen en na deze periode je uren gratis blijven klokken. Om van de overige functies gebruik te maken moet je 7,99 euro per maand betalen.

Hours Time Tracking

Hours, LLC

Gratis via App Store

Ook interessant: De handigste apps waarmee je tijd (en geld) bespaart

3. ATtracker: gratis alternatief

ATracker is een aantrekkelijk, gratis alternatief voor bovenstaande apps. Hij is heel algemeen van opzet en richt zich niet specifiek op één doelgroep. In plaats daarvan kun je allerlei soorten bezigheden toevoegen en bijhouden. Denk hierbij aan hoeveel uur je werkt, maar bijvoorbeeld ook hoelang je ’s avonds tv kijkt. ATracker is daarmee een kruising tussen een agenda en tijdregistratie-programma.

De app is vergeleken met bovenstaande programma’s saai qua ontwerp, maar doet wat hij moet doen. Je kunt gedetailleerde overzichten maken om te zien waar je je tijd aan besteedt, een alarm aanzetten wanneer je taken vergeet af te ronden en een widget op je thuisscherm plaatsen. Bovendien kun je de ATtracker ook op je iPad en Apple Watch gebruiken.

Zoals gezegd is ATtracker zeker niet de mooiste app, maar wel gratis. Wij raden hem daarom aan als je wilt experimenteren met een tijdregistratie-app en niet direct geld wilt betalen.

ATracker Time Tracker

WonderApps AB

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen