Nu het kwik langzaam stijgt en de meeste mensen hun reizen hebben geboekt, beginnen de vakantiekriebels toch echt te komen. Ook dit jaar vertrekken we weer massaal met z’n allen naar het buitenland. Met deze 9 handige reisgids apps voor iOS heb je alle ingrediënten bij de hand voor een geslaagde vakantie.
Lees verder na de advertentie.
Booking.com is een populaire app voor het boeken van overnachtingen te boeken. De website en gelijknamige app bieden wereldwijd zo’n 480.000 accommodaties aan, die je met laatstgenoemde gemakkelijk doorzoekt. Door middel van de vele filters die je tot je beschikking hebt, kun je prima sorteren om het beste resultaat eruit te halen. Wanneer je beschikt over een account kun je met één druk op de knop reserveringen plaatsen en favorieten toevoegen.
Eerder schreef ik al over Top10 Hotels, een simpele app waarmee je snel per locatie een overzicht krijgt van de beste hotels. Geen waslijst van honderden hotels meer, maar slechts tien stuks gebaseerd op je eigen ingestelde opties. De app heeft een erg gelikt en overzichtelijk uiterlijk en doet precies wat het moet doen.
Met de Campercontact-app heb je toegang tot de grootste database van Europa met camperlocaties in wel 38 landen. Door gebruik van de ingebouwde zoek- en filtermogelijkheden kun je zoeken naar een geschikte camping. De app geeft daarnaast toegang tot uitgebreide informatie over locaties zoals camperplaatsen, serviceplaatsen en campervriendelijke campings. De app is gratis te downloaden, maar beperkt zich in dat geval tot een klein deel van de database. Door middel van een in-app aankoop beschik je over de volledige database én toekomstige updates.
Douane reizen
Belastingdienst
In sommige gevallen is het in het buitenland erg verleidelijk om inkopen te doen en deze mee terug te nemen naar Nederland. Handig als bepaalde producten niet in ons land verkrijgbaar zijn of wanneer prijzen in het buitenland gunstiger. De app Douane reizen is het leven in geblazen om per geval aan te geven wat ingevoerd mag worden en hoeveel belasting je eventueel moet betalen. Met de app reken je daarnaast valuta om en bewaar je foto’s van aankoopbonnen.
De ontwikkelaars van Waze omschrijven de app zelf als één van ‘s werelds grootste op community gebaseerde verkeersinformatie en navigatie app. Waze kun je gebruiken als navigatie-app, maar je kunt ook bijdragen aan de verbetering ervan. Zo kun je melding maken van ongevallen, politiecontroles en andere gevaren op de weg. De app heeft volledig gesproken navigatie en toont daarnaast het goedkoopste tankstation, de verwachte aankomsttijd en eventuele vertragingen.
Een nat pak is nooit fijn, laat staan op je vakantiebestemming. Daarom is Buienalarm eigenlijk onmisbaar als je op vakantie gaat naar België, (sommige delen van) Duitsland of hier in Nederland. De weer-app waarschuwt je voor naderende buien gebaseerd op jouw locatie en/of ingestelde locaties. Buienalarm heeft een ingebouwde neerslaggrafiek en een interactieve raderkaart voor de komende twee uur, tot op 5 minuten nauwkeurig. De app maakt geen gebruik van GPS, maar gebruikt alleen incidenteel informatie over zendmasten.
Waarom een talenboekje gebruiken als het ook kan met Google Translate? Met deze vertaal-app kun je vertalen in 80 verschillende talen, luisteren naar uitgesproken vertalingen en definities opzoeken voor losse woorden of zinnen. Bovendien is hij helemaal gratis beschikbaar in de App Store.
Openbaar Vervoer toont allerlei handige informatie over jouw rit. Zo krijg je een overzicht te zien van alle stophaltes, perroninformatie en eventuele vertragingen. Ook geeft Openbaar Vervoer ondersteuning door middel van een Nederlandstalige voice-over; handig voor mensen met een visuele beperking. Daar hangt wel een klein prijskaartje van 2,69 euro aan.
Vliegtuigliefhebbers zullen Flighttrack 5 vast wel kennen. Met deze app krijg je real-time informatie over vertrekkende vluchten, vertragingen en gatenummers. Dankzij de internationale dekking stelt de app je in staat om vluchten over de hele wereld te volgen. Wanneer er problemen blijken te zijn met je huidige of toekomstige vlucht zal de app je oplossingen en/of alternatieven aanbieden. Flightrack 5 kost 4,49 euro.
→ Op zoek naar meer? Check ons overzicht met reisgids apps voor de iPhone!