iPhone-ontwikkelaars produceren massaal iPad-applicaties
Redactie

Vandaag wordt de iPad voor het eerst aan klanten geleverd in Amerika. Dit betekent dat Apple op dit moment alles klaar heeft voor het gebruik van het apparaat. Dit is ook zo, want sinds iTunes 9.1 kan je al de iPad-applicaties bekijken in de iTunes Store. Wat de meeste iPhone-gebruikers opvalt aan de iPad-applicaties is dat ze bijna allemaal ook al op de iPhone verkrijgbaar zijn. iPhone-ontwikkelaars produceren dus massaal iPad-applicaties die ook al voor de iPhone bestaan.

Kwaliteit

Veel iPad-applicaties verschillen vrijwel niets van de iPhone-versie van de applicatie. De ontwikkelaars hebben in de meeste gevallen alleen de scripts gekopieerd naar het iPad-sdk. Het voordeel hiervan is dat de kwaliteit van de applicatie niet achteruit gaat op de iPad. Als je namelijk een iPhone-applicatie uit de App Store vergroot op de iPad, kan het zo zijn dat de letters en plaatjes niet meer goed weergeven worden.

Voorbeelden

Hieronder staan enkele voorbeelden van applicaties voor de iPhone en iPad. De ontwikkelaars hebben in deze gevallen niets aan de gameplay of levels veranderd. Ze hebben alleen de applicatie iets groter gemaakt zodat het beeld niet vervormd wordt.

Angry Birds Classic HD (AppStore Link) Angry Birds Classic HD
Ontwikkelaar: Rovio Entertainment Oyj
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download
Angry Birds Classic (AppStore Link) Angry Birds Classic
Ontwikkelaar: Rovio Entertainment Oyj
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download
Words With Friends HD (AppStore Link) Words With Friends HD
Ontwikkelaar: Zynga Mobile
Beoordeling: 17+
Prijs: € 8,99 Download
Words With Friends Pro (AppStore Link) Words With Friends Pro
Ontwikkelaar: Zynga Mobile
Beoordeling: 4+
Prijs: € 4,49 Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.