5 leuke iPhone multiplayer games om je dit weekend te vermaken

Gijs Ettes
10 januari 2014, 19:56
3 min leestijd
5 leuke iPhone multiplayer games om je dit weekend te vermaken

Gamen op je iPhone is natuurlijk hartstikke leuk, maar wordt een stuk gezelliger met een stel vrienden. iPhoned licht daarom de 5 beste iPhone multiplayer games uit.

Lees verder na de advertentie.

iPhone multiplayer games op een rijtje

Inmiddels bevat de App Store meer dan 1 miljoen apps, waarvan het overgrote gedeelte games betreft. Uit dat enorme aanbod hebben we een vijftal spellen geselecteerd die niet alleen leuk zijn om in je eentje te spelen, maar die ook met meerdere personen zijn te spelen.

Op zoek naar meer? Bekijk dan de iPhone apps-pagina voor een overzicht met de nieuwste en populairste apps voor je Apple-toestel.

Hay Day

Supercell

Gratis via App Store

Hay Day is, naast Clash of Clans, een van de populairste iPhone multiplayer games van dit moment. Er zijn zelfs hele families die deze kleurrijke boerderijsimulator samen spelen. In het spel is het de bedoeling om een boerderij op en uit te bouwen door het land te bewerken en te zorgen voor je kippen, varkens, koeien en schapen. Je kunt gewassen verbouwen en bakkerijen, suikerfabrieken en zuivelfabrieken opzetten. Vervolgens handel je met vrienden om zo je reputatie als boer te vestigen. Hay Day is gratis te downloaden en werkt met de meeste iPhones, maar kent wel in-app aankopen.

→ Lees ook ons artikel over de 5 beste Hay Day tips.

Spaceteam

Henry Smith Inc.

Gratis via App Store

Veel chaotischer dan de iPhone multiplayer game Spaceteam wordt het waarschijnlijk niet. In dit gratis spel is het de bedoeling om met 2 tot 4 spelers samen te werken om alle knoppen, schakelaars en hendels in een ruimteschip op het juiste moment te bedienen. Daarmee voorkom je dat het ruimteschip verder uit elkaar valt. Elke speler maakt daarbij gebruik van zijn eigen iPhone en iPad, waarbij steeds een andere teamgenoot de opdrachten krijgt. Succes in Spaceteam is dan ook alleen te behalen door hilarische commando’s naar elkaar te schreeuwen en samen te werken.

Asphalt 8: Airborne

Gameloft

Gratis via App Store

De singleplayer van Asphalt 8: Airborne is uitgebreid en uitdagend, maar via wifi kun je het in deze snelle racegame ook opnemen tegen maximaal 8 menselijke spelers. De focus ligt in dit achtste Asphalt-deel op het uithalen van halsbrekende toeren en het vinden van de beste sluiproutes. Verder heb je de beschikking over 47 fraaie bolides, waaronder de Bugatti Veyron, Ferrari FXX en Pagani Zonda R, en 9 verschillende soorten tracks. Je kunt je prestaties vergelijken op de leaderboards en de integratie van Game Center en achievements voegt een extra competitie-element toe.

Catan Classic

USM

€ 5,99 via App Store

Het strategiespel Kolonisten van Catan is er ook als app voor de iPhone. Het bordspel is makkelijk op te pakken, maar kent genoeg diepgang en afwisseling om regelmatig gespeeld te worden. Tijdens een potje Catan is het de bedoeling om een stad of nederzetting op te bouwen om zo een bepaald aantal overwinningspunten te behalen. De iPhone-versie bevat drie verschillende varianten en een campagnemodus met 7 levels om te spelen. Speel je Catan met meerdere mensen, dan gaat de iPhone de tafel rond, zodat iedereen aan de beurt komt. Het is dus niet nodig om meerdere Apple-toestellen bij de hand te hebben.

Heads Up!

Warner Bros.

€ 1,99 via App Store

Heads Up! is een geinige vraag en antwoord-game met categorieën die variëren van hints tot vragen met betrekking tot popcultuur, films, dieren en muziek. Deze iPhone multiplayer game is het beste te spelen met twee personen, waarbij de ene persoon de iPhone voor zijn hoofd houdt. Op het scherm worden namelijk aanwijzingen getoond die de andere persoon gebruikt om zijn medespeler te helpen met raden. Door de iPhone naar beneden te bewegen, wordt het antwoord goedgekeurd en door de iPhone naar boven te bewegen, volgt een volgende vraag. Tijdens het spelen wordt een video gemaakt met de frontcamera van je iPhone, met een hilarisch resultaat als gevolg. Hints was nog nooit zo leuk!

→ Op zoek naar meer games en apps? Kijk dan in ons overzicht met populaire iPhone apps!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu