iPhone kwijt? Roep hem even: ‘Marco!’

Rutger Otto
20 mei 2014, 14:51
2 min leestijd
iPhone kwijt? Roep hem even: ‘Marco!’

Marco Polo is een app die helpt om je iPhone terug te vinden als hij zoek is. Daarvoor hoef je alleen maar ‘Marco’ te roepen. Als je iPhone het hoort, roept hij Polo terug. Ga op het geluid af en je hebt hem weer.

Lees verder na de advertentie.

marco polo klein

Ben jij één van de vele mensen die zeven keer per dag in paniek is omdat je je iPhone bent verloren? Dan heb je misschien iets aan de app Marco Polo. Als je daarmee je iPhone roept, reageert hij vanzelf. Alsof je iPhone verandert in een hond, en je kunt hem elke naam geven die je wil.

Als je thuis bent en je iPhone is verdwenen, terwijl hij een paar minuten geleden nog naast je lag, kun je ‘Marco’ roepen. De telefoon reageert als hij je hoort met ‘Polo’. Dat werkt simpel en best goed. Alleen als je te ver van het toestel verwijderd reageert de iPhone niet meer. Het roepen van je iPhone maakt zoeken zelfs leuk, in ieder geval minder frustrerend dan alle kussens op het bankstel doorzoeken.

Alternatief voor Find My iPhone

Je kunt zelf instellen waar je iPhone naar moet luisteren, al zal het toestel altijd antwoorden met ‘Polo’. Ook kun de antwoordstem instellen. Marco Polo werkt zonder internetverbinding en je kunt het volume van de antwoordstem op zijn hoogst zetten, ook al staat de speaker van je iPhone op het laagst. De app is ingesteld om dialect van Noord Amerikanen te herkennen, maar dat moet geen probleem opleveren.

Marco Polo is een alternatief voor Find My iPhone, want GPS werkt niet zo nauwkeurig om iets in huis terug te vinden. Natuurlijk is Find My iPhone wel handig als je je iPhone buiten bent verloren of in het café hebt laten liggen. Marco Polo draait op de achtergrond, maar veel batterijverlies zul je er niet aan merken.

Marco Polo downloaden

Als je de iPhone roept, geeft het toestel eenmaal antwoord. Je zult vaak dus een paar keer moeten roepen voordat je hem teruggevonden hebt. Marco Polo is voor 89 cent te downloaden in de App Store. Je hebt er minimaal iOS 7 en 23 MB aan vrije opslagruimte voor nodig.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu