De beste iPhone GBA emulator werkt weer zonder jailbreak

17 november 2014, 10:32
2 min leestijd
De beste iPhone GBA emulator werkt weer zonder jailbreak

De onofficiële app GBA4iOS was erg populair om Gameboy Color- en Gameboy Advance-games op je iPhone te spelen. Nadat iOS 8.1 verscheen werkte de app niet meer, maar nu is hij terug.

Lees verder na de advertentie.

iPhone GBA emulator

gba4ios

GBA4iOS stond nooit in de App Store. Apple en Nintendo hebben vanzelfsprekend geen toestemming gegeven voor deze app. De installatie moest daarom met een omweg gebeuren en gebruikers dienden hun iPhone-instellingen terug in de tijd te zetten om de app te kunnen installeren. Maar met de komst van iOS 8.1 en een patch van Apple is dat datum-trucje dus niet meer mogelijk.

Voor fans van Gameboy-spellen op hun iPhone is er nu goed nieuws. De app werkt weer. Je hoeft geen trukendoos open te trekken en je hoeft niets te jailbreaken. Ontwikkelaar Riley Testut kwam gisteren met het nieuws dat GBA4iOS 2.1 Open Beta nu weer verkrijgbaar is.

“Ik weet dat jullie er (erg) lang op hebben moeten wachten, maar GBA4iOS 2.1 is eindelijk hier! We zullen de eindversie binnenkort online zetten, maar de beta is stabiel genoeg om nu al te kunnen gebruiken, dus als bedankje voor het wachten kun je daar nu mee aan de slag.”

Jailbreak

Gebruikers zonder jailbreak en met iOS 8.1 kunnen dus weer genieten van klassieke Nintendo-games op hun iPhone. Zeker op de nieuwste iPhones werkt de emulator erg fijn, want het grote scherm zorgt voor een betere ervaring en een prettigere besturing.

Testut is overigens wel huiverig dat Apple weet hoe de nieuwe installatie van GBA4iOS op iOS werkt. We vrezen dus dat de app geen heel lang leven beschoren is, dus geniet ervan zolang het kan. Hetzelfde is waarschijnlijk aan de hand bij MovieBox, dat de datumtruc wist te omzeilen, maar inmiddels voor veel mensen onbruikbaar is geworden. Voor de zekerheid werkt Testut aan een Cydia-Versie, zodat jailbreakers nog wel met de app aan de gang kunnen blijven.

GBA4iOS installeren

Om GBA4iOS (op eigen risico) te proberen:

  1. Ga je naar http://iemulators.com/gba4ios
  2. Tik op het app-icoon van GBA4iOS
  3. Druk op Install
  4. Vervolgens kun je roms van het internet plukken en deze op je iOS-toestel spelen

Lees meer over apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu