De 7 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 49 – 2014

Wouter Nijsen
7 december 2014, 15:51
3 min leestijd
De 7 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 49 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Mail to Self • Send notes to your email in one tap

Extra Thought

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Mail To Self is als app uit de App Store te downloaden, maar is feitelijk niet meer dan een extensie. Mail To Self is enorm handig voor mensen die vaak iets naar zichzelf mailen. Het is niet langer nodig om een link te kopieren, je mail-app te openen, een mail op te stellen en deze vervolgens te verzenden. Mail To Self werkt namelijk veel sneller: delen, mailen, klaar. Hierbij dien je gebruik de maken van de extensie-knop, die staat onder de deel-knop in Safari.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store

Telegram heeft deze week een update gekregen en is daardoor nog beter geworden. Een nieuwe functie zorgt ervoor dat je geen telefoonnummers meer hoeft uit te wisselen om met personen te chatten. Je registreert namelijk simpel een gebruikersnaam aan bij Telegram, bijvoorbeeld Telegram.me/iPhoned. Deze link deel je vervolgens met je vrienden, waarna zij meteen een gesprek met jou kunnen starten. Op deze manier weet je elkaars telefoonnummer niet, totdat je deze uitwisselt.

Wire • Secure Messenger

Wire Swiss GmbH

Gratis via App Store

Wire is een nieuwe chat-app van één van de makers van Skype, Janus Friis. De Deen wilt met Wire afstand nemen van de verouderde technologie van Skype en deze vernieuwen in een geheel nieuwe app. Wire kenmerkt zich door het fraaie design, dat rustig en stijlvol oogt door het gebruik van de kleur zwart. Daarnaast heeft de chat-app handige functies, is ‘ie voor meerderen platformen beschikbaar (een Windows- en browserversie volgen echter nog) en worden je berichten goed beveiligd.

Game of Thrones - A Telltale Games Series

Telltale Inc

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Fans van Game of Thrones die ooit een Walking Dead-game van de Telltale ontwikkelstudio hebben gespeeld, hebben reikhalzend uitgekeken naar deze Game of Thrones-game. Net als bij Walking Dead het geval was, is ook Game of Thrones een soort interactieve tv-serie waarbij jij de beslissingen maakt. Hierbij ligt de nadruk niet zozeer op de actie (hoewel dat er heus inzit) maar op het verhaal en de gesprekken die je voert met de personages. Fans van Game of Thrones mogen deze game absoluut niet missen.


Slingshot is al een tijdje in de App Store te vinden, maar met versie 2.0 probeert Facebook er een beter Snapchat-alternatief van te maken. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om mensen op Twitter en Instagram te volgen. Als je vervolgens een plaatje deelt, komt deze terecht in een feed, waarna vrienden en volgers erop kunnen reageren door zelf een plaatje te sturen. Slingshot vertoont meer gelijkenissen met Snapchat en dat is wat ons betreft een goed ding.

TuneIn Radio: Muziek, Nieuws

TuneIn

Gratis via App Store

TuneIn Radio is een erg complete radio-app. Je kan op verschillende manieren radiozenders vinden. Bijvoorbeeld via lokatie of categorieën als sport of nieuws. De app is verder lekker strak vormgegeven, waardoor je gemakkelijk door de menu’s navigeert. Daarnaast is er een auto-modus, waarbij het menu dusdanig wordt versimpeld dat je niet afgeleid raakt. Ook leuk voor mensen met een Chromecast: je kan muziek naar je tv streamen.

Themeboard

Taphive GmbH

Gratis via App Store

Themeboard is een toffe, nieuwe app uit de App Store dat fungeert als een soort verzamel-app voor iOS 8-toetsenborden. In Themeboard plaatsen designers de door hun ontworpen toetsenborden, waarna jij ze kan downloaden en installeren. Deze toetsenborden worden verpakt in thema’s, die behoorlijk uiteenlopend zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld keyboards met de ruimte, bepaalde steden of chocola als thema. Themeboard is gratis, maar voor aanvullende pakketten dien je wel te betalen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu