De 8 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 48 – 2014

30 november 2014, 15:21
3 min leestijd
De 8 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 48 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Pocket Drive - file manager

TOP APP d.o.o.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Met Pocket Drive gebruik je jouw iPhone als externe harde schijf voor je Mac of Windows-pc, zonder dat je daarvoor een kabel nodig hebt. De app werkt simpel: je pc of Mac herkent je iPhone als externe harde schijf en maakt het eenvoudig om bestanden te delen. Pocket Drive ondersteunt dan ook veel datatypes, waaronder Pages, Word, Excel, PDF, MP3 en MP4. Via de app kun je bestanden comprimeren naar een zip-bestand en hij is via ‘Settings > Security’ ook te beveiligen.


Facebook Rooms is een nieuwe forum-app waarmee je anoniem chatrooms kunt aanmaken en reageren op anderen. Om chatrooms te betreden heb je een unieke QR-code nodig, dus je komt niet zomaar een chat binnen. Wanneer je wel een code hebt, kun je de bijhorende chatroom betreden door de code in je Filmrol te selecteren. Verschillende mensen kunnen dan hier berichten posten: tekst, plaatjes en filmpjes zijn toegestaan.

Dropbox: Drive-opslag en Cloud

Dropbox, Inc.

Gratis via App Store

Dropbox was al handig om Office-bestanden te bewaren in de cloud en de app is deze week nóg beter geworden. Sinds de laatet update kun je bestanden uit je Dropbox-account niet alleen openen, maar ook bewerken. Ook werkt de cloud-app beter samen met de Office-apps van Microsoft, zodat bestanden gemakkelijk en snel in de cloud kunnen worden opgeslagen. Druk op het nieuwe bewerk-icoontje en Dropbox zoekt automatisch naar geïnstalleerde Office-apps, waarna je direct een document kunt bewerken.

9292 reisplanner OV + e-ticket

9292

Gratis via App Store

Ook de 9292-app heeft deze week een update ontvangen. De populaire reisplanner toont nu actuele reisinformatie, zodat vertragingen tijdens je reis direct zichtbaar zijn. Deze worden in de app met oranje meldingen weergegeven. De app verwerkt overigens realtime veranderingen, zodat je niet opeens verrast wordt door vertragingen. Helaas blijft een update voor de grotere schermen van de iPhone 6 en 6 Plus vooralsnog uit, waardoor 9292 er nog wel uitgerekt uitziet op de nieuwe iPhones.

Dubsmash - Videos for everyone

reddit

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Dubsmash biedt een enorm aanbod aan geluidsfragmenten die je met de frontcamera van je iPhone kunt playbacken. Dat heeft al geleid tot een flink aantal YouTube-video’s met veel hilariteit. Bij het openen van de app zie je een lijst met mapjes en audiobestanden. Je kunt kiezen uit categorieën als videogames, jeugdsentiment, kantoor en internetgekkies. Ook populaire Nederlandse quotes en memes zijn beschikbaar. Na het kiezen van een thema krijg je een rits audiofragmenten die je kunt beluisteren en kiezen voor je opname.

Banner Saga

Stoic

€ 9,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Banner Saga is een indiegame die erg populair was toen hij verscheen op Steam. Het is een strategische RPG die een spannend verhaal volgt van een groep vikingen. Om beurten mogen jij en je tegenstanders bewegen en aanvallen, een spelprincipe dat perfect werkt op een smartphone. Je stuurt je manschappen aan door op het scherm te tikken. De game biedt genoeg content, dus je kunt er behoorlijk wat uurtje mee vooruit. Een aanrader wanneer je op zoekt bent naar een nieuwe iOS-game.

Bounden

Adriaan de Jongh

€ 2,99 via App Store

Bounden is wellicht de leukste app om straks met Sinterklaas of Kerst aan je familie te laten zien. Met de applicatie dans je met iemand anders door samen de iPhone vast te houden en bewegingen op het scherm te volgen. De game is van Nederlandse makelij en werd in samenwerking met het Nationale Ballet gemaakt. Er zijn in totaal 7 unieke dansen vrij te spelen. Deze speel je vervolgens op de maat van de klassieke muziek die exclusief voor Bounden gemaakt is.

ASICS Runkeeper: Hardloop App

ASICS Runner App, Inc.

Gratis via App Store

Tot slot is ook RunKeeper van een update voorzien, waardoor de populaire sport-app nu samenwerkt met Apple’s Gezondheid-app. Al je activiteiten uit Runkeeper worden desgewenst automatisch overgeheveld naar Gezondheid. Hierdoor is het mogelijk om je hardloopstatistieken over te hevelen naar de Gezondheid-app, alsmede algemene zaken als je lengte en gewicht. Ook voegt de RunKeeper update een nieuwe knop toe waarmee je gemakkelijker schakelt tussen de stopwatch en gps-modus.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu