De 7 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 47 – 2014

Wouter Nijsen
23 november 2014, 15:30
3 min leestijd
De 7 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 47 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Fitmo Coach

Fitmo B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De Nederlandse app Fitmo koppelt je aan een persoonlijke coach en probeert je aan het sporten te krijgen. Volgens de ontwikkelaars is de app erg handig voor mensen die wel willen sporten, maar dat uit zichzelf niet snel doen. De coaches zijn mensen van vlees en bloed die je zelf kunt uitkiezen. Door te videobellen of te chatten maak je een afspraak over de doelen die je wil halen en op basis daarvan stelt de trainer een schema op.

Flitsmeister

Flitsmeister B.V.

Gratis via App Store

Flitsmeister is een populaire verkeers-app en deze week van een flinke update voorzien. Deze optimaliseert het design voor de grotere schermen van de iPhone 6 en 6 Plus. Hierdoor ziet de app er niet meer uitgerekt uit, maar wordt er gebruikgemaakt van de hogere resolutie displays. Daarnaast is er nu de mogelijkheid om onderweg andere Flitsmeister-gebruikers in de app te zien, zodat je bijvoorbeeld weet hoeveel gebruikers er precies voor jou rijden.

Peerby

Peerby

Gratis via App Store

Peerby is het best te omschrijven als een leen-app. Met Peerby kun je aangeven wat je wil lenen, waarna de mensen in jouw buurt met de Peerby-app een mailtje krijgen met de vraag of jij zoiets in huis hebt. Door een recente update oogt Peerby veel overzichtelijker door meer gebruik van wit en kleurtjes voor categorieen, zodat je spullen sneller weet te vinden. Onderin kun je naast zelf een oproep plaatsen ook zien wat mensen in de buurt nodig hebben.

Verlanglijstjes

Meetrix Online

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Voordat het heerlijk avondje plaatsvindt, moeten er natuurlijk de nodige voorbereidingen getroffen worden. Hou je met familie of vrienden een gezellige Sinterklaasavond, dan trek je van tevoren lootjes met verlanglijstjes van anderen, zodat je gericht kan gaan shoppen. De app Verlanglijstjes heeft verder een integratie met Lootjestrekken.nl. Dat is handig, omdat je met deze app altijd de verlanglijstjes van anderen bij de hand hebt.


De Super-app is van de makers van het geflopte Jelly. Je maakt een account aan en voegt dan een selfie toe waarbij je een kekke cartoony zonnebril over je ogen plakt. Vervolgens krijg je een galerij van voorbeelden te zien, die tonen hoe de app werkt. Ook kun je vrienden uit je contactenlijst en sociale media toevoegen. In principe werkt Super dus zoals alle andere sociale apps: je kan mensen volgen, foto’s linken en reacties plaatsen.


Facebook Groups stelt je in staat om gemakkelijker in Facebook groepen te chatten en te delen. Het overzicht geeft alle groepen waarvan je lid bent weer in grote cirkels met daaronder de naam ervan. Als er omslagfoto’s zijn, worden die als plaatje gebruikt. Groepen die je het meest gebruikt staan boven in beeld. Groups is niet verplicht, dus je kunt nog steeds de reguliere Facebook-app gebruiken, maar is wel handig voor diegenen die veel Facebook groepen hebben.


Things is een no-nonsense todo-app. Dat valt meteen op nadat je de app voor de eerste keer opent. Things ziet er strak uit, met zakelijke icoontjes. Ondanks dat simpele (ietwat saaie) uiterlijk, is ‘ie wel overzichtelijk en heb je als gebruiker veel mogelijkheden. Normaal gesproken betaal je 8,99 euro voor de reguliere app op de iPhone en liefst 17,99 euro voor Things op de iPad. Beide versies zijn nu App van de Week en daardoor een week lang gratis te downloaden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu